SULUDI ČIN PRIMOŠTENCA

PRVI OTKRIVAMO DETALJE TROSTRUKOG UBOJSTVA U BRODARICI Luketa je Keranoviću posudio novac još 2013., na kraju su se nagodili, ali...'

 Screenshot / HRT

Iznos od 410 tisuća eura koji je Boris Luketa (59) iz Primoštena posudio Kemalu Keranoviću, bio je motiv stravičnih ubojstava koje su se u popodnevnim satima srijede dogodila u šibenskom prigradskom naselju Brodarici.

Prema dostupnim informacijama, navedeni novac Luketa je Kemalu Keranoviću posudio još tijekom 2013. godine, a prema spisu na Općinskom sudu Šibeniku Keranovićev dug, preračunat u kune, iznosio je tri milijuna i 109.200 tisuća kuna, bez obračunatih kamata.

U ovu priču oko pozajmice Keranović je na startu uvukao svoju majku te na njegovo inzistiranje Milka Keranović kao zalog pozajmici stavlja obiteljsku kuću u Brodarici koja je, inače, u njezinom vlasništvu te još jedno zemljište u susjednom Jadrtovcu na kojemu se ona vodi kao suvlasnica.

Upravo, Milka Keramović u prosincu 2013. godine potpisuje s Borisom Luketom ispravu Sporazuma o osiguranju založnog prava na nekretninama, solemniziranog po javnom bilježniku. Kako novac nije vraćen, a radi naplate tražbine ovrhovoditelja Borisa Lukete, Općinski sud u Šibeniku prošle godine donosi odluku o provedbi ovrhe nad založenim nekretninama, a na temelju potpisanog i solemniziranog Sporazuma, koji kao takav ima ovršnu snagu.

Šibenski sud temeljem svega donosi odluku o prodaji kuće Keranovićevih u Brodarici i zemljišta u Jadrtovcu, te nalaže FINI da provede taj prodajni postupak. Vrijednost kuće procijenjena je na iznos od oko četiri milijuna, a zemljišta na 1,1 milijun kuna. Međutim, dolazi do preokreta, te ovrhovoditelj Boris Luketa početkom mjeseca travnja ove godine, dakle prije nepunih mjesec dana, podnosi Općinskom sudu prijedlog o povlačenju ovrhe, uz obrazloženje da je s Keranovićevima postigao nagodbu o povratu novčane tražbine. Šibenski sud prihvaća Luketin zahtjev i nalaže FINI da obustavi prodaju nekretnina u vlasništvu Milke Keranović. Inače, u cijelom ovom postupku samo se majka Milka spominje kao stranka, dok se nigdje ne navodi Kemal Keranović.

Nakon, svega, očito je zapelo oko nagodbe između obitelji Keranovićevih i Borisa Lukete, što je navelo 59-godišnjeg Primoštenca na suludi čin da Milki i njezinom suprugu Hakiji presudi hitcima iz pištolja. Sve dok ne završi službena kriminalistička istraga, ostaje misterij zbog čega je Luketa ubio Ivana Bajića i koja je njegova uloga bila. Je li on zapravo bio kolateralna žrtva? Jer prema neslužbenoj verziji Bajića je angažirala obitelj Keranović da posreduje između njih i Lukete, odnosno da pokuša svojim autoritetom primiriti situaciju u svezi (ne)dogovora za vraćanje duga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:20