IMALA 1,45 PROMILA

RADIT ĆE ZA OPĆE DOBRO Policajka (31) s BMW-om pod utjecajem alkohola usmrtila biciklista (33), roditelji poginulog tražili da ne ide u zatvor

Sudac Ivan Vulić obrazlaže presudu na objavi na kojoj se Melita Pek nije pojavila
 Vlado Kos / CROPIX

Melita Pek (31), policajka iz Đakova, nepravomoćno je na Općinskom sudu u Osijeku osuđena na godinu dana zatvora koji će joj biti zamijenjeni radom za opće dobro, jer je 10. siječnja 2015. u Satnici Đakovačkoj vozeći BMW pod utjecajem alkohola i brže od dopuštenoga usmrtila biciklista Borisa Franjića (33).

Studira pravo

Policajki je nakon nesreće utvrđeno 1,45 promila alkohola u krvi, a u trenutku nesreće vozila je 88 km/h na mjestu gdje je ograničenje 50 km/h. I poginuli biciklist bio je pod utjecajem alkohola. U krvi mu je izmjereno 1,89 promila, a u urinu 2,16. U obrazloženju presude sudac Ivan Vulić istaknuo je kako su roditelji poginulog Franjića sudu poslali dopis u kojem su naglasili kako ne žele da optužena bude osuđena zatvorskom kaznom.

Vraćena na posao

Kao olakotne okolnosti, osim iskrenog žaljenja za svoj čin, sud je u obzir uzeo i činjenicu da je riječ o samohranoj majci teško bolesnoga djeteta za kojeg njegov otac ne plaća alimentaciju, da je vrlo dobra redovna studentica Pravnog fakulteta u Osijeku te da u policijskoj službi dobiva visoke ocjene. Ranije joj je izrečena zabrana upravljanja vozilima u trajanju od četiri godine, a u međuvremenu je vraćena na posao. Pek se na izricanju presude nije pojavila. - Smatram se krivom, sram me je i izrazito mi je žao što se to dogodilo. Duže od godinu dana liježem i budim se s mislima na tu nesreću - rekla je Pek tijekom suđenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:41