GAF ZA GAFOM

RASKRINKAN NOVI PROPUST U MUP-u Iz prostorija ogulinske policije netko ukrao strojnicu, našli je na kućnom pragu iznenađenog građanina

 EPH

I dok vrh policije intenzivno istražuje pljačku novca i zlata iz sjedišta zagrebačkog Krima, u Policijskoj upravi karlovačkoj istražuju krađu strojnice iz svoje postaje u Ogulinu.

Kako Radio Mrežnica doznaje, tamo je tijekom ožujka iz postaje ukradena policijska strojnica hrvatske proizvodnje "Ero".

Riječ je o službenom policijskom oružju, a kad se shvatilo da strojnice nema, pokrenuta je istraga unutar postaje. S obzirom da se zna tko i na koji način može do oružja, policija se, očito je, fokusirala na sebe samu, a onda se dogodio nastavak priče.

Strojnica je pronađena, kako Radio Mrežnica doznaje, 29. ožujka, a uz nju i oko stotinjak komada streljiva.

Događaj je potvrdila i Senka Staroveški iz karlovačke policije. Kao i obično, policija je škrta na informacijama. Potvrđuju kako kažu, "otuđenje", ali i pronalazak. No, o tome gdje je ukradena, u policiji ne kažu ni slova.

- Možemo potvrditi da je evidentirano otuđenje, a ujedno i pronalazak jedne službene strojnice. U tijeku je kriminalističko istraživanje, rekla je Staroveški.

A policija ne otkriva ni kako je zapravo strojnica pronađena. A upravo je to najzanimljiviji dio priče.

Neslužbena verzija pronalaska jest da ju je nepoznat netko i očito, dobro upoznat s krađom, ostavio pred ulaznim vratima jednog Ogulinca, zajedno sa streljivom. Ogulinac kojem je netko pozvonio na vrata, ostao je u čudu našavši oružje na kućnom pragu, pa sve odnio policiji. Ispostavilo se tako da je riječ o ukradenoj strojnici koju su ogulinski policajci tražili. Ovu priču u policiji ne žele uopće komentirati, jer kažu da su izvidi tajni, javlja Radio Mrežnica .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:05