ODGODA ROČIŠTA

RAT FRAKCIJA BAD BLUE BOYSA 'Mamićevac' kojega terete za četiri pokušaja ubojstva s tužiteljima pregovara o nagodbi

Marko Tunjić optužen je da je pucao u četvoricu i ranio dvojicu 'antimamićevaca'
 Facebook

Nastavljaju se pregovori između braniteljskog tima Marka Tunjića (28), pripadnika tzv. mamićevske struje BBB-a, i Županijskog državnoga odvjetništva oko moguće nagodbe za Tunjića za dvostruki pokušaj ubojstva iz listopada 2014.

Jučer se na zagrebačkom Županijskom sudu trebala održati sjednica optužnog vijeća u tom slučaju, međutim Tunjićeva obrana zatražila je odgodu zbog toga jer je moguće da se slučaj riješi nagodbom o priznanju krivnje.

Tunjić se već 10 mjeseci nalazi u Remetincu, a tereti ga se za četiri pokušaja teškog ubojstva iz listopada 2014.

Sljedeće ročište zakazano je za 24. rujna, kada bi se trebalo znati hoće li Tunjić priznati krivnju i nagoditi se ili će mu se suditi.

Tada su na području Dubrave napadnuti pripadnici suprotstavljene tzv. antimamićevske frakcije BBB-a, a Tunjiću se na teret stavlja da je pištoljem pucao u Filipa Š., Miroslava T. te M. N. i M. Ć.

Filip Š. i Miroslav T. pritom su teško ranjeni, a Miroslavu T. život je spašen samo zahvaljujući hitnoj liječničkoj intervenciji.

Povod napadu navodno je bila osveta za raniji napad antimamićevaca na mamićevce samo nekoliko sati prije, kada su antimamićevci u jednom restoranu zaskočili i pretukli jednog mamićevca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:07