DRSKA KAZNENA DJELA

RAZBOJNIK IZ ŠIBENIKA Krao novac iz kasa, jednoj ženi prišao s leđa i porezao je nožem...

U Šibeniku je prišao 59-godišnjoj ženi s leđa, napao je i nožem prerezao naramenicu  kožne torbe. Potom je ženu bacio na pod i porezao je nožem po licu i nadlaktici, te pobjegao s torbom u kojoj je bilo dvije tisuće kuna.
Ilustracija privođenja
 Nikša Duper / Hanza Media

Zbog sumnji da je počinio četiri kaznena djela drskog razbojništva prilikom kojih su četiri osobe ozlijeđene i tri kaznena djela krivotvorenja isprave, istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku odredio je jednomjesečni istražni zatvor za 33-godišnjeg muškarca iz unutrašnjosti Hrvatske. Županijsko državno odvjetništvo ga tereti da je tijekom mjeseca srpnja u Šibeniku prišao 59-godišnjoj ženi s leđa, napao je i nožem prerezao naramenicu kožne torbe. Potom je ženu bacio na pod i porezao je nožem po licu i nadlaktici, te pobjegao s torbom u kojoj je bilo dvije tisuće kuna, mobitel i osobni dokumenti.

Ostala tri drska razbojništva, 33-godišnjak je počinio u razdoblju od 16. do 24. srpnja u trgovinama napadajući blagajnice i otimajući im novac iz kase. Tako je u dva navrata u trgovinama u Šibeniku, uz upotrebu nadražujućeg spreja prema blagajnicama i prodavačicama, ukupno ukrao 4900 kuna. U Brodarici je, pak, uz prijetnju metalnim ključem za auto gume zaposlenici trgovine iz kase 'maznuo' tri tisuće kuna.

Tri kaznena djela krivotvorena isprave za koja ga sumnjiči ŽDO-Šibenik, 33-godišnjak je počinio od 28. lipnja do 14. srpnja, a na način da je s tri osobna automobila ukrao registracijske pločice te ih postavljao na svoj automobil s ciljem da prikrije identitet prilikom krađe goriva. Krađe je počinio tako da je svojim automobilom s lažnim registracijama dolazio na benzinske postaje na šibenskom području i spremnik automobila punio gorivom do 200 kuna, nakon čega bi pobjegao ne plativši račun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:10