UHIĆEN

RAZJARENI ČUVAR PLAŽE PRIJETIO U DJEČJEM VRTIĆU Nisu mu produžili ugovor pa je dobio slom živaca, odgajateljicama poručio: 'Napravit ću veliko zlo!'

Ilustracija
 Sergej Drechsler / Hanza Media

Zbog kaznenog djela prijetnje upućene 38-godišnjaku, protiv 67-godišnjeg muškarca iz Šibenika policija je podnijela kaznenu prijavu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske. Prema policijskim navodima, osumnjičeni 67-godišnjak je u alkoholiziranom stanju, a zbog prestanka radnog odnosa na određeno vrijeme, u dva navrata prošlog petka u prijepodnevnim satima u Skradinu ozbiljno prijetio 38-godišnjoj službenoj osobi, s namjerom da je ustraši ili uznemiri.

Kako doznajemo, za upućene prijetnje osumnjičen je Stipan Pulić, koji je protekla četiri mjeseca bio sezonski djelatnik skradinskog Gradskog komunalnog poduzeća te je radio na poslovima čistača i čuvara tamošnje plaže. Prijetnje je, pak, uputio gradonačelniku Skradina Antoniju Brajkoviću.

- Nije prijetio direktno meni, već je ulazio u prostorije našeg Dječjeg vrtića koji se nalazi u zgradi Gradske uprave i upozorio odgajateljice da u ponedjeljak ne dolaze na posao, jer je on odlučio u ponedjeljak napraviti veliko zlo u Gradskoj upravi. Da do toga ne bi došlo, prijavio sam ga policiji – kazao nam je skradinski gradonačelnik Antonio Brajković.

Stipanu Puliću, objašnjava nam je Brajković, istekao je ugovor na određeno vrijeme u Gradskom komunalnom poduzeću jer za poslove higijeničara plaže na kojima je radio po završetku ljetne sezone više nema potrebe.

- On je pogrešno zamislio u glavi da ja kao gradonačelnik mogu utjecati na direktoricu komunalnog poduzeća da mu se i tijekom zime produži radni odnos, pa se okomio na mene. A upravo se, koliko mi je poznato, prema njemu do sada iskazivalo dosta socijalne osjetljivosti, jer ga se u više navrata zapošljavalo preko sezonskog posla na nekoliko mjeseci, kako bi ispunio radni staž za odlazak u mirovinu – kazao je gradonačelnik Antonio Brajković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:11