KAZNENA PRIJAVA

RAZOTKRIVEN SISAČKI POLICAJAC KOJEMU SU GRAĐANI PUNILI KUĆNI BUDŽET Naplaćenu kaznu za prometni prekršaj stavio u svoj džep

 
Ilustracija
 Emica Elvedji / HANZA MEDIA

SISAK - Sisačko-moslavačka policija u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provela je kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom PU Sisačko-moslavačke zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporaba položaja i ovlasti.

Istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni policajac na petrinjskom području u travnju ove godine vozačici osobnog vozila sisačkih registracija, prilikom sankcioniranja prometnog prekršaja, ispostavio potvrdu o naplaćenoj novčanoj kazni koju je ona platila na mjestu počinjenja.

Osumnjičeni policajac je taj novac zadržao, a prilikom razduživanja naplaćenu novčanu kaznu je lažno prikazao i na taj način nastojao prikriti protupravno stečeni novac, priopćila je sisačke Policijska uprava.

Zbog navedenog kaznenog djela Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK-u) podnesena je kaznena prijava, a policajac je zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje teže povrede službene dužnosti udaljen iz službe do okončanja disciplinskog postupka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:45