POGINULE NA AUTOCESTI

RIJEŠEN MISTERIJ SMRTI SESTARA FILIPOVIĆ? Točno na desetu obljetnicu tragične pogibije koja je šokirala Hrvatsku uhićen mogući krivac

 Tea Cimaš / HANZA MEDIA/ARHIVA

Točno na desetu obljetnicu pogibije sestara Filipović, 22-godišnje Višnje i 18-godišnje Gordane, koje su život izgubile 15. prosinca 2006. godine u teškoj prometnoj nesreći nadomak benzinske crpke na autocesti Rijeka-Zagreb, u četvrtak navečer je u Općinsko državno odvjetništvo priveden 46-godišnjak iz okolice Rijeke pod sumnjom da je upravo on izazvao tu tešku nesreću, piše Novi list.

Relativno se kratko zadržao na ispitivanju u tužilaštvu, niti trideset minuta, pa je pretpostavka da se brani šutnjom.

Podsjetimo, do nesreće i tragične pogibije sestara došlo je 15. prosinca 2006. u 20,25 sati kada je nepoznati vozač upravljao automobilom na autocesti A6 iz smjera Kikovice u smjeru Orehovice, u suprotnom tj. zabranjenom smjeru. Vozačica Višnja Filipović upravljala je automobilom Toyota Yaris, a kada je uočila automobil koji je išao prema njoj u suprotnom smjeru pokušala ga je izbjeći, naglo je skrenula udesno i izgubila kontrolu nad vozilom. Automobil se prevrnuo u nekoliko navrata na krov, a nepoznati vozač bez zaustavljanja je napustio mjesto nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:55