MISTERIOZNI NESTANAK

RODITELJI OTKRILI DETALJE NESTANKA 13-GODIŠNJE BARBARE 'Po nju su kombijem došla četvorica, pet dana nije jela, nisu joj dali da nam se javi'

 nestali.hr/Hanza media

Branka Vidović, majka 13-godišnjakinje Barbare Vidović, ostala je bez riječi kada joj je policija nakon pet dana traganja vratila kćer. Branka ju je samo zagrlila. 'Ne mogu vam opisati kakav je to osjećaj bio, evo iskreno ne mogu', rekla je Branka za RTL televiziju.

Kada se vratila kući, Barbara je bila u šoku i njezina je majka to odmah uočila. 'To moje dijete nije bilo', rekla je Branka te je otkrila što misli da se dogodilo tog 12. kolovoza kada je nestala. Nakon što je jela, jer je pet dana živjela na nekoliko čokoladica, Barbara je roditeljima otvorila dušu.

'Ona nije otišla svojevoljno. Samo je htjela izaći, ali ne i otići s njima. Oni su nju uzeli. Ispred mojih vrata su oni nju uzeli', rekla je Branka te nastavila: 'U kombiju su bili dečkov otac, gnjus od čovjeka, stric, brat i on.'

U noći s petka na subotu prvo su je odveli u svoju stotinu kilometara udaljenu kuću. U ranim jutarnjim satima odlučili su ih prebaciti u Dugu Resu. 'To je, navodno, njihov neki rod', rekla je Branka Vidović.

Barbara je rekla kako su je roditelji dečka s kojim se dopisivala uvjeravali da su je se otac i majka odrekli. Ipak, željela ih je nazvati. 'Kada su vidjeli da tu nema pomoći onda su rekli dobro, mi ćemo kupiti karticu, ali slovensku', pojasnila je Branka.

Barbara se susrela i s običajima kakve do tada nije poznavala.

'Dečko joj je rekao: Barbara ti moraš moje roditelje zvati mama i tata'. Ona je na to njemu rekla: 'Jesi ti lud, ja imam samo jednu mamu i jednog tatu', rekla je Branka.

Roditelji Barbare Vidović na svoju se kćer ne ljute jer, kažu, nije djevojčica kriva. Nije im kriv ni Facebook preko kojeg s njihova kćer dopisivala s tim dečkom. 'Kako da joj branimo nešto što svi njezini vršnjaci imaju?', rekli su njezini roditelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:23