OPASNOST OD PONAVLJANJA DJELA

S LISICAMA NA RUKAMA IZUDARAO POLICAJCA NOGOM, PA MU PRIJETIO SMRĆU Podivljali Kistanjac završio u istražnom zatvoru zbog napada i prijetnji

Ilustracija
 Sergej Drechsler / HANZA MEDIA

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je 47-godišnji Vinko Antić iz Kistanja zbog osnovane sumnje da je počinio, u stjecaju, kazneno djelo napada na policijskog službenika iz Knina, kao i kazneno djelo prijetnje prema ovom istom policajcu.

Kako navode u Općinskom državnom odvjetništvu, ovaj 47-godišnji osumnjičenik 11. studenog 2017. oko 22,30 sati, u Kistanjama, nezadovoljan dotadašnjim postupanjem policijskog službenika koji je došao u njegovu obiteljsku kuću radi intervencije povodom njegove kaznene prijave, vrijeđao ga raznim pogrdnim riječima zbog čega je ovaj pozvao pomoć. Nakon što su došla još dvojica policijskih službenika i stavili mu sredstva za vezivanje kako bi ga priveli u policijsku postaju, Kistanjac je policijskog službenika dva puta nogom udario u potkoljenicu, a kada su ušli u službeno policijsko vozilo još ga je udario nogom u prsa te više puta nogom u unutarnju stranu vrata policijskog vozila.

Osnovano se sumnja i da je 12. studenog 2017. oko 2,45 sati, u prostorijama odjela u bolnici, kamo je doveden u pratnji trojice policijskih službenika, istom policijskom službeniku, u cilju da ga ustraši, kazao da će ga ubiti te ponovio još jednom tu prijetnju.

Nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku ispitalo osumnjičenika, sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku odredio je napadaču na policajca jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 21:43