IZAZIVAO NEREDE

Šibenska policija pritvorila 28-godišnjaka osumnjičenog za nerede u Saint-Etiennu

 Boris Kovačev / CROPIX

Nakon dovršenog višednevnog kriminalističkog istraživanja, šibenski policajci pritvorili su 28-godišnjeg mladića s područja Šibenika, kojeg sumnjiče za izazivanje nereda na stadionu u Saint-Etiennu u Francuskoj, za vrijeme odigravanja utakmice 2. kola skupine D između Hrvatske i Češke (2:2).

U priopćenju PU Šibensko-kninske se navodi da je ovaj 28-godišnjak sudjelovao u mnoštvu koje je nasiljem prema drugim osobama ugrožavalo javni red i mir tijekom utakmice, te da je poticao i druge hrvatske navijače iz grupe na nasilje.

Tako stoji u ovom službenom policijskom priopćenju. Premda nam Marica Kosor, glasnogovornica šibenske policije, to izrijekom nije željela potvrditi, već nam je kazala da se mora držati ovako sročenog priopćenja, neslužbeno doznajemo da je riječ o mladiću iz grupe hrvatskih 'navijača' koji su pred kraj utakmice Hrvatska – Češka pri rezultatu 2:1 za Vatrene, na travnjak ubacile na desetke bengalki i topovski udar s namjerom da izazovu prekid utakmice.

Inače, protiv 28-godišnjaka, koji je, prema neslužbenih informacijama pripadnik navijačke skupine Torcida, šibenska Policija podnijela je kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:19