USLIJEDILE KAZNENE PRIJAVE

ŠIBENSKA POLICIJA RASVJETLILA SERIJU KRAĐA VOLKSWAGENOVIH AUTOMOBILA Dolijao 40-godišnji Pirovčanin i dva njegova kompanjona

Ilustracija
 / REUTERS

Zbog sumnji da su počinili više krađa vozila u zadnjih nekoliko mjeseci, šibenska Policija pritvorila je 40-godišnjeg muškarca iz Pirovca, njegovog 38-godišnjeg kompanjona te još jednog 36-godišnjeg muškarca.

Klupko oko serije krađa počelo se odmotavati kada su šibenski policajci u dvorištu obiteljske kuće osumnjičenog 40-godišnjaka u Pirovcu pronašli gumenjak s izvan brodskim motorom, koji je otuđen proteklog ljeta s veza u uvali Sovlje kod Tribunja. Pirovačanin se sumnjiči da je ovu krađu počinio zajedno s 38-godišnjakom.

Dodatnim kriminalističkim istraživanjem otkriveno je da je ovaj isti dvojac prije desetak dana u Šibeniku ukrao automobil VW Caddy u vlasništvu šibenske tvrtke, koji je uz manja oštećenja i bez registracijskih oznaka 5. prosinca pronađen u Pirovcu.

Nadalje je utvrđeno da je 40-godišnji Pirovčanin izveo solo-krađu i to sredinom rujna ove godine, kada je u Murteru 40-godišnjem državljaninu Austrije otuđio osobni automobil VW Golf. Dijelove ovog automobila policajci su pronašli također u dvorištu obiteljske kuće osumnjičenika u Pirovcu.

I na kraju, ovaj Pirovčanin počinio je još jednu krađu i to u Zadru. Naime, početkom listopada, ovaj puta u društvu sa 34-godišnjakom u Zadru je ukrao osobni automobil VW Golf zadarskih registracija, na kojemu su potom izvršili krivotvorenje broja šasije i postavili ne pripadajuće registracijske oznake.

Protiv ove trojice kradljivaca šibenska Policija podnijela je kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:31