OPTUŽUJE NAPADAČE

'Sinovi vrbovečkih moćnika brutalno su me pretukli, policija će im sve to oprostiti?!'

Sinovi političara već mjesecima divljaju gradom, tuku se, razbijaju i nitko im ne može stati na kraj, a policija ih zbog utjecajnih očeva štiti

Sin gradonačelnika Vrbovca, HDZ-ovca Vladimira Bregovića, Ivor Bregović (18), i mlađi sin bivšeg saborskog zastupika HSLS-a Jadranka Mijalića, Jurica Mijalić (24), sa svojim društvom već mjesecima divljaju gradom, tuku se, razbijaju i nitko im ne može stati na kraj, a policija ih zbog utjecajnih očeva štiti i gleda im kroz prste.

Tvrdi to Slaven Posarić (27), koji je 27. kolovoza navečer brutalno pretučen u jednom vrbovačkom kafiću nakon manifestacije ‘Kaj su jeli naši stari’, a za teške ozljede, ispričao nam je, odgovorni su upravo mladi Bregović i Mijalić te njihovo društvo.

Šakom u glavu

- Za šankom me prvo počeo naguravati Mateo Žnidar, a naguravanje smo nastavili ispred lokala. No, onda je on otišao u susjedni kafić po svoju ekipu. Jurica Mijalić udario me šakom u glavu, nakon čega sam pao na pod. Izgubio sam svijest, a oni su me svi nastavili udarati dok sam bespomoćno ležao na podu. Iako nisam vidio tko me udarao, kasnije su mi svi koji su bili tamo rekli da su to bili oni. Udaljili su se kada je došla policija i Hitna - priča Posarić

Iako mu je bio slomljen nos, a bio je i pun hematoma po glavi, u vrbovačkoj Hitnoj pomoći konstatirali su mu samo lake tjelesne ozljede, i to samo kako bi zaštitili napadače, tvrdi Posarić. K svijesti je došao tek u KB Dubrava kamo je prebačen nakon što su mu u Vrbovcu sanirali ozljede.

- Nitko iz Hitne i policije nije obavijestio moju obitelj što se dogodilo i da su me ostavili na promatranju u bolnici zbog ozljeda na glavi. Imao sam sreće što nisam teže ozlijeđen, jer su mi svjedoci rekli da mi je njih nekoliko skakalo po glavi - kaže Posarić te priznaje da je te večeri bio pod utjecajem alkohola.

Prekvalifikacija ozljeda

Dok je ležao u bolnici, iduće jutro Bregović, Mijalić i ekipa čak su ga nazvali i zaprijetili ‘da će dobiti svoje’.

Kada su liječnici iz KB Dubrava obavijestili policiju o težini Posarićevih ozljeda, počelo je i krim istraživanje, a kako su izvijestili iz PU zagrebačke, ono još nije završeno.

- Ophodnji se obratila ženska osoba i na mjestu događaja je zatečen ozlijeđeni 23-godišnjak. Hitna pomoć u Vrbovcu utvrdila je lake tjelesne ozljede, a one su naknadno u KB Dubrava prekvalificirane u teške. Na slučaju i dalje radimo - kažu u Odnosima s javnošću te dodaju da do sada nije utvrđeno tko je i kako ozlijedio 23-godišnjaka.

No, Posarićeva sestra sumnja da će napadači biti sankcionirani jer nitko ne želi svjedočiti protiv sinova lokalnih moćnika. Jutarnji list je u posjedu prepiske između Posarića i njegovih prijatelja koji mu prvo govore tko ga je istukao, no kada ih pita hoće li to potvrditi na policiji, svi mu daju sličan odgovor - ja neću s tim imati posla.

U pitanju su ‘brijači’

- Policija im neće ništa ni da imaš svjedoke. Ipak su u pitanju Brega, Mijalić i brijači - piše jedan prijatelj 23-godišnjaka. I to nakon što mu je jasno napisao da bi ga ubili batinama da ‘nije uletio’.

- Prijatelji i poznanici potvrdili su mu tko ga je premlatio, no nitko to ne želi javno reći. Gotovo svaki vikend divljaju po gradu i nitko im ne može stati na kraj. Netko će od djece stradati! Zar se treba desiti teže zlo da se nešto učini - pita se Posarićeva sestra.

Još jedan mladić bio je žrtva napada sinova vrbovačkih moćnika. Njega su, tvrdi, pretukli lani, isto nakon manifestacije ‘Kaj su jeli našli stari’.

- Sjedio sam s društvom na kavi kada me s leđa udario Mateo Ž. Nisam reagirao jer sam vidio da se radi o mladiću koji je puno mlađi od mene, ali se ubrzo vratio s njih deset. Došli su ‘napraviti reda’ i nisu ih mogli smiriti ni policajci. Znam da je među njima bio i gradonačelnikov sin, jer se i on pojavio, ali sin ga nije previše slušao. Zbog te se tučnjave još vodi postupak. Ma tamo je kao na Divljem zapadu - ispričao je čitatelj koji je htio ostati anoniman.

Moj sin je malo življi, ali uvijek se potuče radi nekog drugog

Teške optužbe na račun sina gradonačelnik Vrbovca oštro negira, iako priznaje da mu je sin do sada više puta sudjelovao u tučnjavama po gradu.

- Moj sin je malo življi, ali potuče se uvijek radi nekog drugog. No, ovaj put nije sudjelovao u tučnjavi. Bio sam oprezan jer se radi o ozbiljnoj stvari, provjerio sam sa svim akterima i doznao da je bio tamo, ali da nije nikoga tukao. Netko drugi je pretukao ovog mladića, ali ja nisam policajac da vam otkrijem tko - komentirao je HDZ-ovac. Tvrdi kako mu je sin već više puta prekršajno procesuiran zbog remećenja javnog reda i mira, a svaki put izrečena mu je novčana kazna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:25