SPLIT

SLUČAJ FATALNE UJNE Tko je zario nož u srce nesretnom Domagoju: ujna ili maloljetni nećak s kojim je ljubovala? Sudski vještaci: 'Mogli su oboje'

 Nikola Vilic / CROPIX

Na ponovljenom suđenju za ubojstvo Domagoja Novoselnika (32) u Vrisniku na otoku Hvaru na Županijskom sudu u Splitu svjedočili su dr. Antonio Alujević, vještak sudske medicine i patolog iz Splita, te Želimir Radmilović, traseolog iz Centra za forenzička vještačenja “Ivan Vučetić” iz Zagreba.

Prvooptuženik, koji se tereti za počinjenje ubojstva, u vrijeme zločina u ljeto 2011. godine imao je 17 godina, zbog čega je suđenje zatvoreno za javnost. Za poticanje na ubojstvo tereti se Slađana Novoselnik (35), Domagojeva udovica koja je sudnicu u utorak napustila u suzama.

Oboje su poricali krivnju te su se u jednoj fazi postupka počeli i međusobno teretiti.

Kombinirano vještačenje patologa i trasologa bitan je dio dokaznog postupka. Ubod nožem Domagoju Novoselniku zadan je tako što je ubojica došao sleđa i preko ramena mu zario nož u grudi 19 centimetara duboko, tako da se od intenziteta slomila drvena drška.

Vještak je rekao da dubina uboda ovisi o oružju, a ne o tome je li počinitelj muškarac ili žena, ali da je to mogla učiniti i žena, iako bi muškarac to lakše učinio.

Nakon zarivanja noža ubojica je izvukao nož sa slomljenom drškom iz rane. Osim smrtonosnog uboda Domagoj je imao i ubod od noža na bedru te ozljede po glavi.

Na prvom suđenju 2012. godine maloljetnik je dobio maksimalnih 10 godina zatvora, a Slađana Novoselnik 22 godine zbog poticanja, ali je presuda ukinuta i sudi se pred novim vijećem.

Motiv zločina bila je njihova dugotrajna veza. Domagoj i Slađana imaju kćer za koju se brine njezina baka, majka sada pokojnog Domagoja.

Suđenje se nastavlja početkom rujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:17