ZATOČIO JE U SKLADIŠTU

ŠOKANTNI DETALJI O UGOSTITELJU KOJI JE ZAROBIO SEZONSKU RADNICU Tukao ju je i njegov sin

Ilustracija
 Danijel Soldo / HANZA MEDIA

'Ako može tata, mogu je i ja tući', komentar je djeteta na pitanje zašto tuče 43-godišnju ženu. Pitanje je postavio jedan susjed djetetu 31-godišnjaka iz Poreča koji je u pulskom pritvoru jer je djelatnicu iz Slavonije držao u Ulici Otokara Keršovanija, u središtu grada, u neprimjerenim uvjetima, zaključanu i maltretirao je psihički i fizički, piše Novi list.

Susjedi su 43-godišnju Slavonku, ne znajući što se s njom događa, nazivali 'robom'. Na ulici se pojavljivala u modricama, neuglednom izdanju i sva izmorena i izmrcvarena. Susjedi su smatrali da je narkomanka. Uslijedio je šok kada je policija prošlog tjedna u ulicu došla s više vozila i uhitila njihova susjeda.

O njemu i njegovoj obitelji, supruzi i četvero djece, kazali su da su se prošle godine doselili iz Zadra i da su u Pasageu unajmili lokal i dali mu ime Franšiza. Žena iz Slavonije je od početka bila s njima i radila je sve potrebne poslove u lokalu. Potom je lokal zatvoren. Ugostitelj je poslovanje premjestio na kat iste zgrade – pokrenuo je posao kuhanja marendi koje je upravo Slavonka raznosila po starom dijelu Poreča.

Početkom srpnja je žena doslovno nestala iz Poreča te su se susjedi čak bojali da joj je naneseno neko zlo. No, susjeda nisu ništa pitali jer su ga se bojali, a postoji velika vjerojatnost da je netko nazvao i policiju te se raspitivao što je potaknulo policiju na postupanje.

- Ovo je strašno, nismo bili svjesni što nam je bilo pred nosom. Mislili smo da je narkomanka, a nikako da je maltretirana i čak zaključavana u nekakvo skladište. Znam da je ženi bilo ograničeno komuniciranje i da su na nju često vikali. Ona je jadna za njih nosila marende, dijelila letke i svuda išla kuda je trebalo. Čak smo znali komentirati da radi kao rob, što ispada da je bilo doslovno tako. Vidio sam kada je u prolazu ispod zgrade njegov sin počeo udarati ženu, pitao sam ga zašto to radi, a on mi je kazao: Ako može tata, mogu je i ja tući. Žao mi je žene, i nadam se da je sada ok i da će dalje imati više sreće u životu – kaže za Novi list susjed koji se, baš kao niti ostalii sugovornici, nije želio predstaviti zbog osobne i sigurnosti svoje obitelji.

U međuvremenu je u utorak Državno odvjetništvo u priopćenju otkrilo još zastrašujućih detalja zlostavljanja nesretne Slavonke.

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od 2015. godine do 17. srpnja 2016. u Poreču, u nakani da hrvatskoj državljanki (1973.) protupravno ograniči slobodu kretanja i teško ju tjelesno ozlijedi te da bez naknade za njega obavlja poslove u kuhinji i cateringu radi otplate neodređenog duga, psihički je i fizički zlostavljao, udarao je po licu i tijelu, nanosio joj ubodne rane nožem - piše DORH u priopćenju.

- Osnovano se sumnja da joj je leđa polio solnom kiselinom, zatvarao je po pet-šest dana u skladište gdje je spavala na podu, držao pod nadzorom njezin mobitel i prijenosno računalo te da ju je 17. srpnja 2016. udario više puta uslijed čega je pala na pod i zadobila teške tjelesne ozljede (prijelom rebara i čeljusti).

Sucu istrage Županijskog suda u Puli podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela koji je sudac istrage prihvatio uz jamstvo od 80.000,00 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:49