SUĐENJE

ŠOKANTNI DETALJI: POTRESNO SVJEDOČANSTVO S POPRIŠTA KRVOPROLIĆA U ELITNOM DIJELU ZAGREBA Unuk polegao glavu ubijenoga u krilo i jecao: 'Deda, deda...'

lijevo: Vlado Turudić

“Oko 22 sata, dok sam radio na kompjutoru u svojemu stanu, čuo sam buku. Otvorio sam vrata i izašao na stubište, gdje sam čuo unuka pokojnoga Burića kako doziva djedu i pokušava ući u njegov stan. Od buke se probudila i moja supruga koja je također izašla iz stana i došla do vrata Burićeva stana. Kada smo supruga i ja došli do stana, unuk je već bio provalio u djedov stan. Vidjeli smo tijelo pokojnoga Đorđija Burića, a unuk mu je stavio glavu u krilo i jecao “Deda, deda”.

Ispričao je ovo jučer Damir L., bivši susjed umirovljenika Đorđija Burića (85), ubijenoga u studenome prošle godine u Burićevom stanu u Nazorovoj ulici u Zagrebu.

Za ubojstvo Burića, inače svekra ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić, sudi se bivšemu čelniku radikalne Autohtone hrvatske stranke Prava (A-HSP), Vladi Turudiću, a motiv je navodno bio to što Burićev sin nije želio zaposliti Turudićeva sina zbog njegovih problema sa sluhom.

Jučer su kao svjedoci na suđenju Turudiću saslušani susjedi pokojnoga Đorđija Burića, od kojih je dvoje, Damir L. i njegova supruga Sandra L., opisalo strašnu scenu kojoj su svjedočili kada je pronađeno Burićevo mrtvo tijelo.

Prvi ga je pronašao njegov unuk, a Burića je Turudić navodno pogodio s četiri metka iz pištolja te zatim napustio zgradu a da ga nitko nije vidio.

Damir L. je jučer ispričao da su, nakon što su vidjeli beživotno susjedovo tijelo i krv oko njega pomislili da mu je pozlilo te da je pri padu ozlijedio glavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:10