ODAHNULI

Stanovnike uz granicu zlostavljala su dvojica razbojnika iz BiH

Žrtva razbojnika bila je i 80-godišnja Anka Baljak, koja je završila u bolnici zbog ozljeda
 Mate Piškor / CROPIX

Policajci PU sisačko-moslavačke, u suradnji s djelatnicima PU Velika Kladuša iz BiH, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom bosanskohercegovačkih državljana u dobi od 29 i 31 godinu.

Njih se sumnjiči da su na području Gline i Topuskog, od 1. rujna do 13. listopada ove godine, počinili ukupno 14 kaznenih djela, i to devet teških krađa, dvije krađe te po jedno razbojništvo i oštećenje tuđe stvari.

Dvojicu uhićenih sumnjiči se da su 8. listopada oko 7 sati u mjestu Mali Obljaj ilegalno prešli državnu granicu te nad 80-godišnjom mještankom počinili razbojništvo.

Nasilnici

Istraživanjem je utvrđeno da su nasilno ušli u njenu obiteljsku kuću, nepoznatim je predmetom udarili u glavu te je ostavili u podrumu vezanu za stolicu, dok su iz kuće ukrali mobitel i njenu torbu u kojoj je bio novčanik s osobnim dokumentima i novcem. Sumnjiči ih se također da su na glinskom području u mjestima Veliki Obljaj, Mali Obljaj i Hrvatska Bojna počinili pet teških krađa u kojima su iz četiri obiteljske kuće ukrali dvije motorne pile, pročistač za vodu, sjekiru, blanjalicu, okretač, ražanj, prijenosno računalo, ribičke štapove i ribički pribor, mačetu, novčanik u kojem se nalazila bankovna kartica te mobitel, dok iz jedne vikendice nisu ništa ukrali. U Malom Obljaju su počinili i dvije krađe ukravši iz dvorišta bakreni rakijski kotao, dok su iz otključane kuće ukrali mobitel i novac. U istom su mjestu počinili i oštećenje tuđe stvari potrgavši dvije brave te razbivši jedno staklo na vratima osobnog automobila marke Volkswagen.

Ukupna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 50.000 kuna. Većina ukradenih predmeta je pronađena i bit će vraćena vlasnicima.

Strah na međi

Protiv osumnjičenih će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku biti podneseno posebno izvješće kao dopuna kaznenim prijavama za spomenuta kaznena djela.

Kao što smo pisali, zbog aktivnosti ove dvojice razbojnika strah je vladao na “suhoj međi”, graničnom dijelu Hrvatske i BiH nedaleko od Gline.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:17