HOROR KOD IVANIĆ GRADA

STRAŠNI DETALJI OBITELJSKE TRAGEDIJE, VATRENA STIHIJA ODNIJELA ŽIVOTE MAJKE I SINA 'Zovi vatrogasce! Sve gori! Kato! Joža! Bjež’te van! Čujete me?!'

 
U požaru su poginuli Josip Bukovski (na slici desno) i njegova majka Katica
 Marko Todorov / CROPIX, Facebook

- Zovi vatrogasce! Sve gori! Kato! Joža! Bjež’te van! Vatra je svuda! Čujete li me?! - odzvanjalo je u gluho doba noći trošnom kućicom u Ulici Stjepana Majdeka u Donjem Šarapovu nadomak Ivanić-Grada. Bili su to šokirani krici i vapaji upomoć 69-godišnjeg Ivana Bukovskog, koji je jedini uspio preživjeti vatrenu stihiju koja je u srijedu oko 1.45 sati poharala drvenu kućicu.

Vatrogasci

Ivanovoj supruzi Katici (69) i sinu Josipu (47), međutim, nije bilo spasa. Njihova karbonizirana tijela pronašli su vatrogasci koji su se promptno odazvali na očajnički poziv upomoć zbog opožarene kuće. Cijelo je mjesto zbog tragedije zavijeno tugom. Teško se pronalaze riječi koje bi opisale nemoć što ih je snašla dok je vatra gutala dom Bukovskih. Članovi šire stradale obitelji, pak, kroz suze pokušavaju sabrati dojmove.

- Iza nas je neprospavana noć. Ivek je moj bratić. Probudio me oko pola dva ujutro telefonom da zovem vatrogasce. Vikao je da mu sve gori i u isto vrijeme dozivao ženu i sina da izađu van. Od dima i vatre ništa se nije vidjelo. Prozor moje kuće je do Ivekova dvorišta. Ni sami nismo svjesni u toj panici koja je nastala kako je Ivek uspio istrčati van. U teškom stanju prevezen je u bolnicu u Zagreb, a dok su vatrogasci došli on je u cijelom tom jadu i bolovima koje je trpio pokušavao vatrogasce usmjeriti na dio kućice u kojem bi mogli biti njegova Katica i sin Joža. Brzo je, međutim, stigla vijest iz kuće da se nisu uspjeli spasiti i da su vatra i dim bili brži. Ne pokušavam si ni zamisliti kakav je strah Ivek proživljavao kad ga je vatra trgnula iz sna - priča za Jutarnji list vidno potreseni rođak stradale obitelji Bukovski koji je cijeli dan, tik uz samo zgarište, promatrao policijski očevid čekajući rezultate istrage o uzroku požara.

Što se tiče samih uvjeta u kući, dodaje, nije bilo zamjerke. Iako trošan, Bukovskima je to bio dom koji su čuvali i pomalo uređivali kad bi im se pružila prilika.

Opušak

Prema prvim informacijama, sumnja se da je požar izazvao neugašeni opušak cigarete. Na zgarište kuće Bukovskih stigao je i Tomislav Cuvaj, zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada, koji je, svjestan lošeg imovinskog stanja, obećao da će grad pomoći obitelji koliko bude mogao. Ujedno je i pohvalio vatrogasce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:40