SLETIO S CESTE

STRAVA NA JADRANSKOJ MAGISTRALI KOD KAPELE Šleper u plamenoj buktinji, vozaču nije bilo spasa, u kabini izgorio do neprepoznatljivosti

Unatoč brzoj intervenciji vatrogasaca iz JVP-a grada Vodica i DVD-a Pirovac i Tisno, vozaču nije bilo spasa
Ilustracija

U plamenoj buktinji koja je izbila na teretnjaku MAN s prikolicom krapinskih registracija, nakon što je u nedjelju pola sata prije ponoći sletio s ceste u kružnom toku raskrižja Kapela na Jadranskoj magistrali između Vodica i Pirovca, u kabini je do neprepoznatljivosti izgorio vozač čiji identitet policija još utvrđuje.

Do ove tragične prometne nesreće došlo kada je nepoznati vozač upravljajući šleperom Jadranskom magistralom, dolaskom do raskrižja Kapela, zbog neprilagođene brzine lijevim kotačima prešao preko uzdignutom betonskog prometnog 'otoka', oborio prometni znak, te potom prešao preko središnjeg zemljano travnatog uzdignutog dijela kružnog toka.

Potom je nastavio vožnju i desnim kotačem prešako preko drugo betonskon prometnog 'otoka' te se nastavio kretati suprotnim prometnim trakom. Nakon toga oborio je stup javne rasvjete, probio metalnu ogradu i sletio izvan ceste dva metra ispod razine kolnika na kameno-zemljanu površinu.

U tom trenutku došlo je do samozapaljenja šlepera, a nesretni vozač izgorio je u kabini. Unatoč brzoj intervenciji vatrogasaca iz JVP-a grada Vodica i DVD-a Pirovac i Tisno, vozaču nije bilo spasa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:44