POLICIJA BRATA TERETI ZA UBOJSTVO

Stravičan epilog: Mladića u Španskom ubio je brat? Teta: Braća su bila složna

 Davor Pongračić/CROPIX, Facebook

NOVO - 13:00 - Ovo je tragedija s kojom se teško nosimo, rekla je danas prijepodne novinarima teta ubijenog Hrvoja Turibaka, čije je tijelo pronađeno u stanu u ulici Drage Gervaisa. Sva u crnini i uplakana istaknula je kako se obitelj i dalje nada da je riječ o provali jer je sve ukazivalo na takav scenarij.

Zagrebačka je policija pak jutros objavila kako se za ubojstvo Hrvoja sumnjiči njegov brat Tomislav kojem je određen 48-satni pritvor. Iako sve ovo ne znači da je Tomislav doista ubojica, sve radnje (kriminalistička obrada i određivanje pritvora) koje su dosad poduzimali istražitelji ukazuju na to postoje ozbiljne indicije u tom smjeru.

- Još nismo ništa službeno doznali od policije, ne možemo pratiti sve informacije. Braća su bila složna, a ispostavi li se najstrašnija istina, ne znam kako ćemo to podnijeti, objasnila je kratko.

U policiji kažu kako Tomislav Turibak ubojstvo nije priznao i kako još uvijek nisu pronašli nož kojim je Hrvoje uboden u prsa i vrat. U trenutku događaja Tomislav nije bio pod utjecajem alkohola.

------------------------------------------------------

ZAGREB - Zagrebačka policija potvrdila je kako je osoba koju su priveli osumnjičena za ubojstvo Hrvoja T. (24) u Španskom u subotu njegov brat Tomislav Turibak (22)

Doznajemo kako nije priznao kazneno djelo za koje ga se tereti te da policija još nije našla nož.

Tomislav T. se brani šutnjom, ali policija očito ima dovoljno dokaza da ga tereti za ubojstvo. Motiv je i dalje nepoznat.

Podsjetimo, tijelo mladića sa dvije ubodne rane, na vratu i prsima, pronađeno je u stanu u zagrebačkom naselju Špansko u subotu poslijepodne. Ubojstvo je dojavljeno putem Centra 112, a počinitelj mu je nožem prerezao vrat. Mrtvo tijelo prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, a kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:57