TUGA I LJUTNJA

STRAVIČNI DETALJI UBOJSTVA U DUBRAVI 'Djeca su neprekidno vrištala i vikala 'Mrtvi su!', petogodišnji unučić vidio je djeda kako umire'

 HANZA MEDIA / Facebook

Recidivist Darko Bodiš (24), koji je u svom divljačkom pohodu u četvrtak oko 17.30 sati u zagrebačkoj Ulici Cuglini ugasio živote Vlade Pleseja (67) i Ivice Pilija (42), i koji je uhićen nekoliko sati kasnije, učinio je to na par metara od Plesejeva petogodišnjeg unučića koji je igrao videoigrice u sobi. Bodiš je po dovršetku obrade prepraćen na ispitivanje u Državno odvjetništvo, a onda će biti odveden i istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu koji će odlučiti o određivanju istražnog zatvora. O cijelom događaju ubojičina obitelj, posebice Darkov otac, ne zna što reći.

- Zaprepastio sam se kad sam čuo za zločin. Bez teksta sam. Cijeli taj dan nisam vidio sina pa samim time ni ne znam je li išta najavljivao, je li kome prijetio i da li se čudno ponašao. U vrijeme zločina bio sam u Sesvetama, a navečer me dočekala vijest. Rečeno mi je samo da je uzrok svemu njegovo dijete koje ima s Majom. Moj sin to dijete viđa slabo, a čija je ta odluka, ne znam. Ne miješam se u njegove odluke. Punoljetan je pa time i odgovoran za sve što čini - rekao je za Jutarnji list otac uhićenog mladića osumnjičenog za dvostruko ubojstvo.

- Vlado je bio duša od čovjeka. Sirotinja, ali dobra sirotinja. Ima tri sina i kćer s Gordanom koja radi u kuhinji KB Merkur. Pomagao je svima u kvartu. Kad bi zaradio koju kunu na radovima kod nekog od nas, tim je novcem kupovao djeci u ulici čokoladu. Nastradao je ni kriv ni dužan zajedno sa susjedom Ilijom koji, pak, ima osmero djece i koji je socijalni slučaj. U njihove domove, a žive jedan kraj drugoga, svako malo dolazi policija. Svađaju se i zovu u pomoć. Tako smo mislili i da je sada, no dječje vrištanje bilo je neprekidno te su vikali: 'Izbodeni su, mrtvi su'. A niz ulicu je otrčao neki muškarac. U kuću su ubrzo ušli Vladini sinovi, a dječak je istrčao napolje u šoku. Za razliku od Ivice koji je odmah umro, vidio je djeda kako pokušava disati dok hropće krv - potreseno nam je rekao dan nakon tragedije jedan od susjeda ubijenih muškaraca.

U obiteljima ubijenih dočekali su nas tuga i ljutnja.

- Nakon ubojstava nisam se uspio kontrolirati. U isto vrijeme kad i policija, Darka sam tražio s prijateljem. Policija je zato i mene privela u postaju jer sam rekao da ću ga ubiti ako ga nađem. Pustili su me nešto prije ponoći kad se on predao policiji nakon višesatnog bijega. O bratu Josipu i njegovoj Maji, a koja je Darkova bivša s kojom ima dijete, ne znam što reći. Znam samo da Darko nije dobar čovjek. Često se zna voziti našom ulicom i 'turirat' kako bi dao do znanja da je tu, a tako je bilo i nekoliko sati prije ubojstva. Ne znam samo odakle mu adresa - zapitao se najstariji Vladin sin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:20