DUŽNA I OBITELJI

SUĐENJE LIJEČNICI IZ ZAGREBA Sestra optužuje dr. Ivu Popović: Prevarila me je za 65 tisuća eura i 178 tisuća kuna!

 Ronald Goršić/EPH

Suđenje dr. Ivi Popović, fizijatrici iz zagrebačke Klinike za traumatologiju optuženoj da je prevarila 31 osobu za 9,4 milijuna kuna, nastavljeno je jučer svjedočenjem njezine sestre Vesne P. (45), jedne od oštećenih osoba. Prema optužnici, dr. Iva Popović je vlastitu sestru prevarila za 65.000 eura i 178.000 kuna.

- Ni u jednom trenu nisam posumnjala u njezine namjere jer smo imale dobar odnos. Nedaće su krenule 2012., kad je rekla da od Žarka Kraljevića treba naslijediti 12 milijuna eura, ali da ne može do dobiti ako na računu nema sredstava. Vjerovala sam joj jer mi je sestra. Čak 16 puta smo joj muž i ja posudili novac, a kako je tražila još novca, zamolila sam svoju prijateljicu da mi ga posudi u Ivino ime i o toj sam pozajmici sklopila s njom ugovor. Iva mi je vratila neke manje novčane iznose, ali na ostatak se oglušila.

Košmar u kući

Majka sam četvero djece. Tad mi je najstariji sin bio životno ugrožen. Treća po redu operacija trebala je biti izvan Hrvatske. Ivu sam molila novac, a Iva mi je rekla da se snađem - govori s grčem u želucu fizijatričina sestra Vesna P. koja je, da bi vratila prijateljici dug, prodala svoj auto, no i dalje joj duguje još 8500 eura. Kad je Vesna ustrajala na povratu novca, Iva, sestra Maja i majka prestale su joj se javljati.

- Na spomen Gordana Mršića (šefa MUP-ova Centra za kriminalistička vještačenja, op. a.) u kući je nastao košmar! Kad sam vidjela kuda sve vodi i da mi Iva ne prestaje uznemiravati djecu, okupila sam obitelj 20. travnja da bismo porazgovarali o problemu. Najstariji sin mi je briznuo u plač rekavši: ‘Pa ja sam vas izdao’. Priznao nam je da ga je 11. ožujka Iva pozvala u Traumu.

Odgovorila protutužbom

Pa ona je od 17-godišnjaka iznudila izjavu. Za stolom ga je natjerala da na papir napiše svoje osobne podatke te da zadnjih godinu dana živi izrazito dobro zahvaljujući financijskoj pomoći tete Ive koja uzdržava svu moju djecu i da je moj suprug od nje posudio 1,3 milijuna kuna! Sestra Maja je pak poručila da je zbog mene propala njezina firma - opisuje dalje Vesna P., kojoj je Iva rekla da je policiji prijavila da je poštom dobila sliku Isusa iskopanih očiju te da joj neki prijete. Od Ive nije tražila da joj potpiše potvrdu o dugovanju niti obrnuto jer je “sestri vjerovala, te da joj je njezin stil života bio garancija kako će novac vratiti”. Na kraju je Vesna tužila Ivu u parničnom postupku da bi dobila svoj novac, a Iva je uzvratila protutužbom tužeći njezina supruga da on duguje Ivi.

Opisujući Ivin odnos s obitelji Kraljević, Vesna je rekla da se Iva inicijalno infiltrirala u tu obitelj dok im je šetala psa u kvartu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:35