SUĐENJE

STRAŠNA SMRT DJEČAČIĆA: MAJKA JE IZ KUHINJE ZAČULA VRISAK 'Nisam kriv što je mali Lovro upao u šaht na mojem imanju i utopio se'

 Robert Fajt / CROPIX

- Don Željko Kuten (58), župnik župe Lešće na području Generalskog Stola, ne smatra se krivim za smrt dječaka Lovre koji je prošle godine u veljači upao u šaht na njegovu imanju u mjestu Gorinci i utopio se - rekao je tako sutkinji Sandi Janković na Županijskom sudu u Karlovcu, gdje mu je u ponedjeljak započelo suđenje zbog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

U istrazi je prvoosumnjičena bila majka dječaka starog godinu i osam mjeseci Mihaela Bobić (32), za koju su istražitelji smatrali da je dječaka, kao i njegova brata, kobnoga trenutka ostavila bez nadzora, no takva je optužba odbačena te se svećenik na optuženičkoj klupi našao sam jer je “smatrajući da neće doći do štetnih posljedica propustio poduzeti potrebne mjere i radnje te propisno zatvoriti i osigurati otvor šahta”.

Majka je vjeroučiteljica koja je zbog obiteljskih nesuglasica napustila dom u Međimurju te je prije četiri godine našla utočište kod svećenika, zajedno sa svojim jednogodišnjim djetetom. U Lešću se upoznala sa Ivicom (26) s kojim se vjenčala i dobila malenog Lovru. Nastavili su živjeti na župnikovu imanju gdje je ona pomagala u kućanskim poslovima, kao i u brizi oko više starijih i nemoćnih osoba koje su živjele u domu u sklopu župnog dvora.

Tada je majka bila sama s djecom na dvorištu. Stavila je sušiti rublje i otišla u kuhinju. Začula je vrisak. Vidjela je starijeg sina kako pokušava izvući iz jame mlađeg brata. Izvukla je dijete, a tada je naišao svećenik. Skupa su ga odvezli u Dom zdravlja Generalski Stol, gdje su neuspješno pokušali reanimirati dijete. Konstatirana je smrt, a uzrok je bilo utapanje. Svećeniku je od šoka pozlilo te je pao u nesvijest. Župnik tvrdi da je otvor inače bio pokriven daskama na kojima je bio kamen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:31