OSVETA

'SVEKAR ME SILOVAO PET PUTA, A ŠOGOR 20! Slastičarka iz Rijeke na policiju stigla s gnjusnim optužbama, ali nakon pomne istrage uslijedio je preokret

Ilustracija
 Screenshot / YouTube

D.J. (21), pomoćna kuharica te slastičarka iz Rijeke i njezin dečko M.S. (32), višestruko osuđivani konobar svojim lažima obmanuli su istražitelje, odnosno D.J. je na dečkov nagovor ispričala im da su je dečkov otac i njegov šogor višestruko silovali i to skoro pola godine. Istraga se zakotrljala i dovela do lažnog prijavljivanja djela pa je u konačnici umjesto žrtve gnjusnog zločina za silovanje, D.J. postala osumnjičena.

Prema optužnici, M.S. je od travnja do 10. svibnja prošle godine uslijed težeg psihičkog poremećaja, nagovorio djevojku, koja je s njim i njegovim roditeljima živjela pod istim krovom, da se osvete njegovom ocu. Pa tako D.J. uslijed "težeg duševnog poremećaja okarakteriziranog kao inducirana sumanutost", nije mogla shvatiti značenje svoga djelovanja, a niti upravljati svojim postupcima, te je ušetala u jednu policijsku postaju na krajnjem istoku zemlje prijaviti stravične zločine.

Ustvrdila je da ju je dečkov šogor u studenom 2015. nasilno ugurao u auto i odveo kod jedne tvornice te ju silovao. S iživljavanjem je nastavio sve do 27. ožujka pošle godine u dečkovoj obiteljskoj kući kada je D.J. "silovao" čak 20 puta. Rastrojena djevojka optužila je i nesuđenog svekra za isto tvrdeći da ju je, pak, on pet puta silovao. No ništa od toga, kako se kasnije ispostavilo nije bilo točno.

- Bila sam u vezi sa M.S. od rujna 2015. a oko Božića smo počeli zajedno živjeti. Dečkov šogor kad je dolazio u posjetu, pričao je svekru i svekrvi ružno o meni pa su me zamrzili. Vrijeđali su me da sam drolja i da smrdim. Htjela sam otići, no momak me nagovarao da ostanem. Priznala sam mu da su me njegov šogor te otac silovali. Pokazala sam mu jastuk u sobi nakon seksa na koji je otac svršio. Pozvali smo njegovog oca na razgovor koji mi je rekao neka odem na policiju. Rekla sam M.S. da me njegov tata pet puta silovao a šogor 21, ali on je primijetio da to nije istina no, svejedno me nagovorio da ih lažno prijavim jer ih je isto mrzio tako da smo zajedno izmislili priču za policiju. Pretražena je kuća, izuzeli su mi gaćice i jastuk. Brzo su shvatili da je prijava lažna – ispričala je D.J., snaha iz noćne more, koja je, pak, na drugom ispitivanju opet tvrdila da je silovana. Ne bi li bili što uvjerljiviji dok "prodaju priču", M.S. je ispričao istražiteljima kako je "u par navrata tijekom noći znao čuti kako netko hoda po dvorištu i zaključava vrata te da je jedno jutro vidio curu s razbijenom usnicom i modricama na tijelu".

- Na moje inzistiranje tražio sam od nje jastuk sa spermom. Ispričala mi je okolnosti silovanja, a vidio sam da se o tome dopisivala i sa svojom prijateljicom na Facebooku. Nakon toga smo se preselili i otišli kod curinog oca koji nas je odveo u policiju, a moji roditelji u tu priču nisu povjerovali – objasnio je između ostaloga M.S.

Iz nalaza i mišljenja vještaka psihologa 21-godišnja D.J. je intelektualno slabije razvijena s blagim kvantitativnim smetnjama pamćenja, s poremećajem ličnosti, te da je pasivno ovisna i sugestibilna u emocionalnom odnosu s osobom oboljelom od perzistirajućeg sumanutog poremećaja s dominantnim idejama ljubomore. Pa zato prihvaća tuđe sumanute ideje kao vlastite doživljaje, no teško je razgraničiti je li to "ludilo u dvoje" ili manipulativno osvetoljubivo ponašanje para koji se pokušava osvetiti zbog odbacivanja.

Potez mladog para itekako je prisjeo ocu M.S-a.

- Sin je D.J. doveo pod naš krov. Živjeli su na katu kuće. Nisu bili zaposleni, nisu raditi a bome nisu ni pomagali u kući. Po cijele dane su bili u sobi gdje je internet i igrali poker igrice. Ja i žena smo im prigovarali, govorili im da idu raditi na sezonu, da se isele iz kuće.. Oni su odbijali. Zbog nemarnog ponašanja imali smo međusobnih problema ali sinovu curu nisam vrijeđao. Kad se moj sin razveo od prve žene, u kuću je doveo nekih 4 do 5 žena i sve su živjele s nama. Sjećam se svibnja prošle godine kad me, dok sam sjedio u dvorištu s unukom, žena pozvala u kuću te rekla da me D.J. optužuje za silovanje a onda i zeta. Dok je moj sin bio u braku, isto me optuživao da se 'švaleram' sa njegovom ženom. Seks sa D.J. nikako nije bio, a kamoli da je bio moguć jer zbog problema sa kralježnicom ne mogu postići potenciju – opisao je proživljeno lažno optuženi otac M.S.-a. Nije bilo svejedno ni ocu D.J. koji već duže vrijeme nema povjerenja u kćer, ali niti u njezinog odabranika. Ispričao je da je pristao da je D.J. upoznala M.S. preko Facebooka te da joj je dopustio da mu se odseli nakon što su mu rekli da je zatrudnila. No ubrzo se otkrilo da je i to bila laž nakon što je isplivao na površinu slučaj navodnog silovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:49