SUĐENJE

SVJEDOK KOJI JE SUSTIGAO VOZAČA NAKON ŠTO JE AUDIJEM POKOSIO PJEŠAKE NA KVATRIĆU 'Čuo sam buku, a onda na nogostupu vidio ozlijeđene ljude kako leže'

Svjedok koji je zadržao vozača rekao je i da mu se činilo da Kovačević nije bio uopće svjestan što se dogodilo i da mu se nije ni opirao
Smrskani Audi kojim je Nikola Kovačević (u krugu) usmrtio dvoje ljudi na Kvaternikovom trgu u Zagrebu 11. travnja 2016.
 Hanza Media / Facebook

Čuo sam buku i kad sam pogledao, vidio sam da na nogostupu leže ozlijeđeni ljudi. Prišao sam kako bih im pomogao, a onda sam začuo kako cvjećarka viče ‘Bježi, bježi’. Vidio sam vozača koji je već poprilično odmaknuo.

Potrčao sam za njim, bacio se na njega i zadržao ga do dolaska policije, svjedočio je Maximilijan Danijel Orešković na suđenju Nikoli Kovačeviću, optuženom da je 11. travnja prošle godine skrivio prometnu nesreću nedaleko od Kvaternikova trga u Zagrebu.

Dodao je kako je Kovačević bio toliko pijan da mu je pružao ruku kako bi ga podignuo s tla.

- Nije se opirao i činilo mi se da nije ni svjestan toga što se događa - rekao je Orešković. Svjedokinja Mara Sudar šetala je 11. travnja 2016. s bračnim parom Aleksandrom (67) i Ljiljanom Kusalović (61) Maksimirskom cestom kad je na njih Audijem naletio Kovačević.

- S moje lijeve strane bio je Aleksandar, a s desne Ljiljana. Mene je auto udario u lijevu stranu. Pala sam u nesvijest i ne znam koliko sam bila bez svijesti.

Gušila sam se. Prišla mi je studentica medicine i vodila moje disanje do dolaska Hitne - rekla je Mara Sudar koja se još oporavlja od zadobivenih ozljeda i koja vrlo teško sve to proživljava.

Podsjećamo, bivšem nogometašu Nikoli Kovačeviću na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu sude zbog izazivanja prometne nesreće, ali i zbog nepružanja pomoći. Terete ga da se sa 2,16 promila alkohola u organizmu i jureći 108 kilometara na sat zabio u skupinu pješaka te usmrtio bračni par Kusalović. Kovačević je priznao krivnju za izazivanje prometne nesreće, no tvrdi da nije bježao s mjesta nesreće.

Zagreb, 301116.
Opcnski kazneni sud u Zagrebu, Ilica 207.
Pocetak sudjenja Nikoli Kovacevicu za prometnu nesrecu sa smrtnim posljedicama na Kvaternikovom trgu.
Na fotografiji: Nikola Kovacevic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / HANZA MEDIA
Bivši nogometaš Nikola Kovačević u sudnici Općinskoga kaznenog suda

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 22:27