PROCES

TARIK I LEJLA FILIPOVIĆ MORAJU PLATITI 2000 KUNA JER SE NISU POJAVILI NA SUDU Trebali su svjedočiti protiv spremačice za koju tvrde da ih je pokrala

 Hanza Media

Zbog nedolaska supružnika Filipović, Tarika i Lejle, te Lejline majke Fehime Šehović, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu odgođeno je suđenje Anici Jurilj (50), optuženoj da je u ulozi spremačice ukrala zlatni nakit i novac estradnom bračnom paru.

Odvjetnik Filipovićevih, Nikola Badovinac, sucu Dariju Lokasu je nedolazak klijenata opravdao “privatnim putovanjem koje su planirali bitno prije zakazivanja rasprave”. Kad je to čula, odvjetnica Anice Jurilj, Gordana Djurdjević, predložila je da trošak odgode ročišta spadne na teret bračnog para.

- Oštećeni su znali za taj put i imali su dovoljno vremena da nas sve pravovremeno izvijeste. Svi prisutni su podredili vrijeme ovoj raspravi odgodivši druge obaveze. Druga stvar bi bila da je u pitanju bolest, ali ovako... - rekla je Djurdjević.

- Moje stranke nisu bile na prošlom ročištu, a kad sam im rekao za datum, dostavio sam podnesak za odgodu predočivši predračun vezan za put koji su imali planiran - objasnio je odvjetnik Badovinac.

Sudac mu je potom ukazao da dostavljeni predračun putovanja datira od 22. svibnja, a posljednja rasprava na kojoj je određen novi datum suđenja bila je četiri dana ranije.

- Unaprijed su imali plaćene već druge troškove. Dostavit ću račun puta - otklonio je sumnje Badovinac.

Unatoč tome, sudac Lokas je uvažio prijedlog odvjetnice Djurdjević i naložio plaćanje 2000 kuna paušalnih troškova Filipovićima kad presuda postane pravomoćna.

Jurilj je predložila da se sa suđenja isključi javnost jer smatra da mediji vrše pritisak na postupak koji utječe na to da se, između ostalog, i negdje zaposli.

- Sve navedeno nisu razlozi zbog kojih bi se javnost isključila. Nakon završetka faze istraživanja i podizanja optužnice javnost je već bila izviještena o slučaju. Morate se suočiti i nositi s time do donošenja presude - objasnio je sudac okrivljenoj koja je ustrajala “da nosi pretežak teret kao jedan mali čovjek kojega se bezveze razvlači po medijima”.

Na početku suđenja Jurilj je rekla da se ne smatra krivom i da je imovinsko-pravni zahtjev od 150.000 kuna neosnovan. Optužena je da je iz kuće ukrala pet zlatnih dukata, tri burme, tri zlatne ogrlice te jednu s biserima, osam dječjih zlatnih narukvica i šest naušnica, prsten s briljantom od 5000 eura, 100 dolara...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:33