TRAGEDIJA BLIZU ŠIMUNA

TEŠKE NESREĆE NA MORU Kod Paga poginuo vozač jet-skija, policija objavila i nove detalje drame kod Crikvenice

 Marko Barbarić / HANZA MEDIA

U moru paškog akvatorija Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) pronašla je beživotno tijelo utopljenika.

Naime, službenici MRCC Rijeka zaprimili su 22. lipnja u 16.16 sati poziv na teemlju kojega je poduzeta akcija. Naime, strani državljanin R.J. dojavio je o uočenom rekreativnom plovilu tipa jet–ski kako bez nadzora kružno plovi morem na približnoj poziciji između otočića Lukar i paškog mjesta Šimuni, o čemu je obaviještena Lučka kapetanija Zadar, odnosno nadležna Lučka ispostava Pag, čiji djelatnici su stupili u telefonski kontakt sa D.Č, hrvatskim državljaninom te ujedno iznajmljivačem jet-skia i usmjerili ga prema poziciji napuštenog plovila.

Nakon što je dojavio o pronalasku napuštenog plovila naloženo mu je da plovilo može uzeti u tegalj do kampa u mjestu Šimuni, no tijekom kratke plovidbe prema kampu u moru je uočio da pluta tijelo muškarca te su na poziciju odmah isplovili službenici zadarske Kapetanije, a o pronalasku je obaviještena i Pomorska policija Zadar.

Dolaskom na poziciju utvrđena je smrt pronađenog utopljenika, a pretragom okolnog područja nisu uočeni tragovi koji bi upućivali na sudar ili kontakt sa drugim plovilom, niti su pronađeni drugi sudionici nesreće ili smrtno stradali. Svi podaci o pronađenom tijelu u daljnjoj su istražnoj nadležnosti Policijske uprave Zadarske.

Izvijestili su i o detaljima jučerašnje nesreće na crikveničkom području, kada je u blizini hotela Omorika došlo do sudara glisera sa jednim članom posade i drvene brodice.

Prema izjavama svjedoka, netom prije samog sudara voditelj drvene brodice dovikivanjem i mašući pokušao je upozoriti voditelja glisera, hrvatskog državljanina H.L., o opasnosti sudara, no bezuspješno, nakon čega je gliser pramčanim dijelom udario u lijevi pramčani dio drvene brodice. Pritom su voditelj glisera i članica posade drvene brodice pali u more, a gliser je bez nadzora nastavio plovidbu prema obali te se u punoj brzini nasukao na lokalnu crikveničku plažu ispred hotela Omorika.

U sudaru dvaju plovila i tijekom nekontrolirane plovidbe glisera između kupača u moru i osoba na plaži ukupno su ozlijeđene tri osobe, no srećom, riječ je o lakšim tjelesnim ozljedama koje su sanirane na poziciji nesreće te u riječkom KBC-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:45