HOROR

TINEJDŽER IZVEO SABOTAŽU NA PRUZI ZAGREB-KOTORIBA Na tračnice stavio oprugu koja je umalo izbacila putnički vlak s 40 putnika

Nepromišljeni 17-godišnjak s područja Koprivničko-križevačke županije, ako je suditi po prijedlogu Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu koji je podnesen tamošnjem Općinskom sudu, mogao bi neko vrijeme provesti iza zatvorskih rešetaka.

Njega se sumnjiči da je ugrozio promet općeopasnom radnjom ili sredstvom odnosno da je 13. ožujka 2017. u jutarnjim satima postavio na tračnice željezničke pruge između naselja Pribislavec i Štefanec prepreku na koju je naletio putnički vlak koji prometuje na relaciji Zagreb-Kotoriba i u kojem je bilo 40-ak putnika.

Netom prije naleta, pružnu betonsku oznaku namijenjenu za označavanje trenutne kilometraže željezničke pruge, iščupao je iz tla i stavio je na tračnice, a pukim slučajem vlak nije izletio s tračnica.

Tragedija većih razmjera je, srećom, izbjegnuta te nitko nije ozlijeđen, a nastala je tek materijalna šteta na motoru i postrojenju vlaka, a koju su u Hrvatskim željeznicama procijenili na oko 40.000 kuna.

Policija je na mjestu događaja provela očevid te prikupila dokaze koji su vrlo brzo bacili sumnje da je u sabotažu vlaka upetljan 17-godišnjak s kojim, kako neslužbeno doznajemo, policija od ranije ima posla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:14