PAO U PROVALIJU

TRAGEDIJA NAPRASNO PREKINULA ŽIVOT OMILJENOG STUDENTA Na stijenama pored Trsatskih stuba stradao je Josip Kruljac, njegovo je mjesto zavijeno u crno

Neutješni članovi obitelji, susjedi te brojni prijatelji u četvrtak su na ravnogorskom groblju na posljednji počinak ispratili Josipa Kruljca, 21-godišnjeg mladića čija je smrt u crno zavila to goransko naselje.

Josip je poginuo u tragediji koja se dogodila u srijedu oko četiri sata nedaleko od Trsatskih stuba. U blizini kapelice na samom početku stuba, iznad Titova trga, nesretni je mladić, hodajući po rubu, uz stijene, izgubio ravnotežu i pao u 13 metara duboku provaliju, u dvorište kraj obližnjih zgrada. Vrlo brzo su do ruba zida dotrčali njegovi prijatelji i prijateljica, pozvana je i Hitna pomoć koja je, na žalost, mogla samo konstatirati smrt.

Josipa Kruljca prijatelji su opisali kao vedru i izrazito pozitivnu osobu. Bio je omiljen u društvu i aktivan u društvenom životu svoje Ravne Gore koju je jako volio. U Rijeci je završio Medicinsku školu, smjer veterinarski tehničar, nakon čega je upisao Tehnički fakultet, na kojem je bio student treće godine.

Večer prije tragedije počela je bezbrižnim studentskim izlaskom.

Utorak je u Rijeci poznat kao studentski dan, kada nekoliko kafića u centru nudi popuste i programe, tako da je grad tada pun.

Kruljac se, navodno, s prijateljima družio na parkiralištu na Delti, nakon čega su otišli u stan jedne prijateljice na Bulevardu, kvartu nedaleko od Trsatskih stuba i mjesta tragedije. Neoprezno penjanje po rubu stijena za Kruljca je završilo kobno. Policija je njegovu smrt okarakterizirala kao nesretni slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:16