VELIKA POTRAGA

'TREBAM SAMO SEKUNDU OTIĆI NA WC...' Cijeli Bjelovar bruji o spektakularnom bijegu kradljivca parfema iz zgrade suda

 
 Google maps

Policija traga za 24-godišnjim muškarcem koji je prije par dana pobjegao sa Županijskog suda u Bjelovaru nakon što mu je određen istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanja nedjela.

Muškarac je na bjelovarski sud priveden 30. rujna zbog krađe parfema vrijednog 14 tisuća kuna iz trgovine Müller u Križevcima, a nakon što mu je sutkinja odredila istražni zatvor pitao je policajce da ga puste u WC iz kojeg je pobjegao kroz prozor na prvom katu koji nije bio zaštićen rešetkama.

Ravnateljstvo policije potvrdilo je Hini da je za bjeguncem raspisana tjeralica te da se za njim intenzivno traga.

Na bjelovarskom sudu kažu da je muškarac u trenutku bijega bio u ingerenciji policije jer se još čekala izrada rješenja o istražnom zatvoru, dok u bjelovarskoj policiji kažu da nisu odgovorni jer se radi o neadekvatnim prostorijama za osobe lišene slobode. Policajcima je izrečena opomena.

Bude li muškarac pronađen bit će odmah sproveden u istražni zatvor koji se nalazi u istoj zgradi u kojoj je smješten i bjelovarski Županijski sud.

Lokalni portal „bjelovar.live“ objavio je da su policajci čekali pritvorenika ispred WC-a, a s obzirom da duže vrijeme nije izlazio ušli su unutra i vidjeli otvoreni prozor te shvatili da je pobjegao.

Portal također navodi da je mladić gotovo sigurno za bijeg iskoristio plinsku cijev koja mu je pomogla da izbjegne visoki zid zatvorskog dvorišta nakon čega se do tla, odnosno slobode vjerojatno spustio gromobranom.

To je, koliko je zasad poznato prvi bijeg pritvorenika s bjelovarskog Županijskog suda, no poznato je da je u listopadu 2013. iz zagrebačkog Županijskog suda pobjegao 25-godišnji osumnjičenik iz tadašnje Srbije i Crne Gore Milan Ristić.

Taj bjegunac je po pisanju medija oteo pištolj pravosudnom policajcu, skočio kroz prozor i ispred suda razoružao drugog policajca, udario ga drškom pištolja i otrčao. Bio je uhićen u Novom Zagrebu temeljem međunarodne tjeralice raspisane zbog krivotvorenja isprava i ilegalnoga posjedovanja oružja. U tom slučaju osumnjičenik je zatražio da ga puste u WC dok je čekao dolazak istražnog suca.

Neuspjeli pokušaj bijega sa zagrebačkog Županijskog suda dogodio se krajem 2012. kada je tridesetdvogodišnji državljanin Srbije pokušao pobjeći kroz prozor suda gdje je doveden zajedno s još jednom osobom zbog odlučivanja o određivanju istražnog zatvora zbog krađe automobila.

Muškarac je tijekom ročišta iznenada suzavcem pošpricao pravosudnog stražara, potrčao prema prozoru sudnice i kroz njega skočio na pločnik. Pojurio je niz Zrinjevac prema Glavnom kolodvoru, ali je ubrzo naletio na policajsku patrolu pred obližnjim Ministarstvom vanjskih i europskih poslova koja ga je uspjela uhvatiti i vratiti na sud, odakle je prevezan u bolnicu jer se posjekao pri skoku s prozora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 07:43