JAVLJAJU LOKALNI MEDIJI

U SLAVONSKOM BRODU PRIVEDENO VIŠE OD 20 NOGOMETNIH SUDACA I DELEGATA? 'Osumnjičeni su za primanje mita i namještanje rezultata utakmica'

Ilustracija
 Srđan Vrančić / Hanza Media

Zbog sumnji u davanje i primanje mita te namještanje nogometnih utakmica u amaterskim ligama na području Brodsko-posavske županije u utorak je privedeno više osoba iz lokalnog nogometnog svijeta.

Informacija je, doduše, neslužbena iako je iz PU brodsko-posavske za medije potvrđeno kako je u utorak bilo određenih postupanja, ali bez ikakvih detalja.

Prema informacijama koje su procurile postupanja su se radila prema nalogu PN USKOK-a, a obuhvatila su više od 20 osoba. Prema pisanju portala SBPlus.hr navodno je u prostorije brodske policije privedena 21 osoba, među kojima su i ljudi iz tamošnjih nogometnih klubova, ali i nogometni suci, međutim točan broj, kao ni identitet privedenih nismo uspjeli doznati.

Nakon što su saslušani u policijskim prostorijama dio privedenih je navodno u utorak poslijepodne odvezen u Osijek, gdje će se nad njima vjerojatno otvoriti istraga o kojoj bi se više trebalo znati u srijedu za kada je najavljeno službeno priopćenje koje bi barem donekle moglo rasvijetliti okolnosti nove velike policijske i uskočke akcije.

Uhićenja nogometnih djelatnika na amaterskoj razini nisu novost. Tako su prije dvije godine ne Županijskom sudu u Osijeku zbog optužbe da su namještali utakmice 1. ŽNL vukovarsko-srijemske osuđena dvojica nogometnih sudac i dvojica nogometnih djelatnika, pri čemu su se dvojica nagodili, pa su kažnjeni zatvorskim kaznama koje su im zamijenjene radom za opće dobro, jedan je dobio uvjetnu zatvorsku kaznu, a jedan bezuvjetnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:55