BRUTALNI NAPADI

U TRI DANA ČAK DVA NAPADA NA ODVJETNIKE Jednog je skoro pogodila strijela, a drugog je gazio bivši policajac

 
Benzinska postaja Lukoila u Novom Vinodolskom na kojoj je kraj odvjetnika proletjela strijela i pogodila bankomat

Prošli su tjedan, u razmaku od tri dana, u Novom Vinodolskom i zabočkom kraju dvojica odvjetnika zamalo postali žrtve napada.

I dok je novljanskom odvjetniku M. K. pokraj glave proletjela strelica koja je pogodila bankomat na Lukoilovoj benzinskoj crpki na Obali kneza Branimira, zagrebačkom odvjetniku D. R. prošli je četvrtak bivši klijent Ivan Filipaj, navodno nezadovoljan odvjetnikovim uslugama, priuštio dan iz noćne more.

Prijava policiji

Kako smo doznali, najprije su se Filipaj i D. R. susreli na cesti dok su automobilima, svaki svojom trakom, jedan drugome dolazili u susret. Filipaj se vozio Nissanom prema odvjetniku po suprotnom kolničkom traku, a metar prije dolaska do odvjetnikova auta izbjegao je sudar skrenuvši naglo udesno u drugu ulicu.

Odvjetnik je događaj prijavio policiji rekavši da ga je Filipaj dvadesetak minuta nakon što ga je zamalo udario autom, nazvao na mobitel te mu zaprijetio: “Idući put ću se u tebe zaletjeti 150 km/h”. Filipaj se tu nije zaustavio, nego je oko 19.40 sati s plinskim pištoljem otišao do odvjetnikove kuće gdje je ispalio jedan hitac u smjeru njega i jednog od članova njegove obitelji, no, srećom, nitko nije ozlijeđen.

Malo popio

Filipaj je, pak, policajcima nakon uhićenja ispričao svoju verziju priče prema kojoj nije uočio svojeg odvjetnika kako mu autom dolazi u susret, nego je odvjetnik nazvao njega i pitao ga: “Jesi se ti sad skoro autom zabio u mene?”

Prije odlaska do odvjetnikove kuće, kaže, uzeo je litru vina i plinski pištolj kojim inače plaši ptice. Kada je malo popio, a osjećao se ponižen, otišao je pred odvjetnikovu kuću i ispalio hitac iz plinskoga pištolja. Filipaj je bivši policajac prijavljivan za napad na policajce 2012. godine jer im je pokušao uzeti pištolj tijekom intervencije i pritom im uz prijetnje smrću napomenuo: “Danas sam drugi Korade!”

A odvjetnik M. K. iz Novog Vinodolskog, pokraj čije je glave prozujala strelica, izjavio je za Jutarnji list: “Malo veća strelica, poput one za pikado, proletjela mi je pokraj glave, udarila u bankomat pokraj kojeg sam prolazio s još jednim čovjekom i pala na tlo. Nismo nikoga vidjeli. Možda je u pitanju dječja igra. Sve u svemu, opasna igra koja je mogla nekoga ozlijediti. Benzinska ima videonadzor pa je možda nešto i snimljeno”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:24