STRAVIČAN ZLOČIN

'UBIT ĆU TE KURVO, UBIT ĆU TE VEĆ SUTRA' Policija potvrdila: Davidu Komšiću sudit će se za teško ubojstvo

 Ronald Goršić / HANZA MEDIA/Privatni album

Policija je potvrdila nakon saslušanja obrane da je David Komšić (19) optužen za teško ubojstvo Kristine Krupljan (18), prema članku 111. Kaznenog zakona RH.

Taj članak predviđa kaznu zatvora od najmanje deset godina ili kaznu dugotrajnog zatvora za onog tko ubije osobu posebno ranjivu zbog njezine dobi, teže tjelesne ili duševne smetnje ili trudnoće, tko ubije člana obitelji kojeg je već ranije zlostavljao, te tko drugoga ubije iz koristoljublja, bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih niskih pobuda.

Također, potvrđeno je i da Komšić u vrijeme počinjenja zločina nije bio pod utjecajem alkohola ili opijata. Policija je istaknula kako je zabrana prilaska Davida Komšića Kristini Krupljan trajala dva mjeseca, a on je u tom periodu četiri puta prekršio tu mjeru.

Na svaku je prijavu policija, ističu iz PUZ-a, reagirala. Svjedoče o tome i mnogi sudski dokumenti Općinskoga kaznenog suda u Zagrebu, Odjela za mladež, gdje se protiv Komšića vode postupci. Pa je tako od prosinca 2014. do svibnja 2015. Kristini slao uvredljive i prijeteće SMS-ove: “...Kurvo. Ubit ću te, ubit ću te već sutra”.

Osim prijetećih poruka i poziva, tukao ju je i cipelario nogom u lice pa je u nekoliko navrata tražila liječničku pomoć, a pojedine prijetnje zvučale su zastrašujuće: “Mogu te udariti a da se to ne vidi”. Prijavljivala ga je i da joj je ukrao mobitel i sat i da joj je uništio auto. No, ono što “bode” itekako u oči je Kristinino korištenje blagodati u sudnici ili u tužiteljstvu i odustajanje od daljnjeg progona uz riječi: “Ja sam izvanbračna Davidova supruga. Očekujemo rođenje djeteta. Namjeravamo se oženiti”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:13