UBIO SUPRUGU

UBOJICA IZ SPLITA U KRITIČNOM STANJU 'Priključen je na respirator i u besvjesnom je stanju, nezahvalno je bilo što prognozirati...'

 Vojko Bašić / HANZA MEDIA

Zdravstveno stanje Borisa Č., (49) koji je u srijedu ujutro na parkiralištu Ulice Hrvatske mornarice u Splitu hicima iz jurišne puške 'Zagi' ubio svoju suprugu koja se nalazila za volanom kombija marke Mercedes, a potom pucao i sebi u glavu, vrlo je teško i opasno pa liječnici splitskog KBC-a ne žele davati nikakve prognoze.

Šef jedinice za intezivno liječenje KBC Split Nenad Karanović za Hinu je popodne kratko rekao da je pacijent životno ugrožen, priključen na respirator i u besvjesnom stanju te da ima teške ozljede glave.

"Jutros smo zaprimili mušku osobu sa teškom ozljedom glave. Radi se o prostrijelnoj ozljedi. Pacijent je životno ugrožen. Provode se mjere intezivnog liječenja, a on je priključen na respirator te se nalazi u besvjesnom stanju. Za sada nije bilo nikakvih operativnih zahvata. Nezahvalno je bilo kakvu prognozu davati jer to je vrlo teška ozljeda tako da je stvarno teško bilo što reći u ovom momentu", kazao je Karanović.

Boris Č. je jutros u 4.20 sati dočekao svoju suprugu, s kojom nije živio posljednjih nekoliko mjeseci, pred zgradom u kojoj je živjela kao podstanar, otvorio suvozačeva vrata kombija i zapucao na ženu ubivši je na mjestu. Potom je pucao i sebi u glavu teško se ozlijedivši.

Stanari su čuvši pucnjavi pozvali policiju koja je na mjestu zločina zatekla mrtvu ženu i ozlijeđenog muškarca. Tamo je pronađena i jurišna puška 'Zagi' te čahure ispaljenih metaka. Neki susjedi tvrde da su čuli prvo dva kratka hica, a zatim desetak hitaca ispaljenih u rafalu.

Ne zna se gdje je za vrijeme ubojstva i pokušaja samoubojstva bila njihova 18-godišnja kći. Žena je ubijena kada je kombijem krenula na tržnicu gdje je prodavala voće i povrće. Suprug od kojega se navodno odselila zbog obiteljskog nasilja pred njenu je kuću, kako se doznaje, došao svojim automobilom i čekao je pored kombija.

U splitskoj policiji su potvrdili da su u lipnju ove godine zbog nasilja u obitelji protiv 49-godišnjaka podnijeli optužni prijedlog zbog čega je bio doveden na Prekršajni sud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:27