SUĐENJE RIJEČKIM SUPRUŽNICIMA

UCJENA I IZNUDA PRIJATELJA'Sam nam je dao 185.000 eura, asnimka muškog seksa ne postoji,božesačuvaj'

 EPH

Bili smo kao obitelj, izlazili zajedno u Istru, u kafiće... Svaki blagdan, svaki rođendan, bilo smo kod njega, on je dolazio k nama. Dijelili smo dobro i zlo, jeli iz istog tanjura. Znao sam za njegove spolne odnose s mojom suprugom, jednom sam bio i prisutan - rekao je na ročištu na Općinskom sudu u Rijeci 44-godišnji Emanuel Šegon kojemu se zajedno s 47-godišnjom suprugom Ksenijom sudi da su godinama ucjenjivali 60-godišnjeg muškarca i od njega, prijeteći da će objaviti fotografije i videosnimke kompromitirajućeg seksualnog sadržaja, iznudili ukupno 185.000 eura.

Iznošenjem obrane pred predsjednicom vijeća, sutkinjom Vedranom Barbalić Biasiol, suđenje supružnicima Šegon ušlo je u završnu fazu. Supružnici, koji su od uhićenja u studenome prošle godine u istražnom zatvoru (jamčevina je po 120.000 kuna), ne poriču da su iznos od 185.000 eura primili, ali negiraju da je to bio rezultat iznude. Novac, zbog kojeg je oštećenik, inače samac, prodao stan u Rijeci i građevinsko zemljište te podigao dva gotovinska kredita koja još otplaćuje, tvrdi Ksenija Šegon, predao im je dobrovoljno.

Bili su nerazdvojni

- Dogovor je bio da mu to vratimo kada prodamo kuću moje majke u Novom Vinodolskom i kada suprug, koji je pomorac i radi na platformama, dobije stalan ugovor za posao prema kojem će biti plaćen i kada je kući - rekla je prvooptužena iznoseći svoju obranu.

Oštećenika je, kako je ustvrdila, upoznala preko jednog prijatelja i tijekom 2009. počela je za njega raditi kao spremačica i to joj je plaćao.

- Vrlo brzo nakon toga stupili smo u intimne odnose. Počeli smo se družiti non-stop, nerazdvojni smo bili. Svaki dan sam bila kod njega, tamo sam kuhala, kupala se, dolazila i blagdanima i vikendima. Kada je suprug došao s broda, rodilo se veliko prijateljstvo. Suprug je znao da smo u intimnim odnosima, jednom je bio prisutan - rekla je Ksenija Šegon.

Mobiteli na stolu

Financijski je odnos, kako tvrdi, počeo pozajmicom od 56.000 eura koju su se obvezali vratiti, a i njezin suprug potvrđuje da je ovjerio sve pozajmice svojim potpisima. Na dogovorima o novcu, kaže, nije bio prisutan jer je obično tada bio na platformi.

Oštećenik ih optužuje da su ga ucjenjivali snimkama i fotografijama na kojima on intimno dira Emanuela Šegona i ulaze u spolni odnos, govoreći da će ih, ako im ne plati, pokazati njegovim poznanicima i kolegama s posla. Supružnici negiraju postojanje takvog sadržaja koji, inače, nije pronađen.

- Ne, nikada nisam stupio u spolni odnos s njim niti sam ga intimno dirao, božesačuvaj! Volim žene, muškarci me ne zanimaju. Niti ja niti supruga nikad nismo napravili takvu snimku. Koga bih time osramotio? Samoga sebe - tvrdi Emanuel Šegon, dodajući da je oštećenik možda stekao takav dojam jer su mobiteli uvijek bili na stolu.

Htjela ga ostaviti

Na pitanje optužbe što je, prema njegovu mišljenju, oštećenik tim tvrdnjama želio postići, Šegon je odgovorio da ne zna.

- On je imao tih sklonosti kada bi popio. Jednom je Kseniji rekao da želi voditi ljubav sa mnom, da o tome sanja. Jednom me zagrlio i pokušao poljubiti. Kada bih mu drugi dan to ispričao, rekao bi da se ne sjeća - rekao je Emanuel Šegon.

Šestogodišnje “prijateljstvo” trojca bilo je, kako tvrdi Ksenija Šegon, na neko vrijeme prekinuto tijekom 2012. godine.

- Prestala sam dolaziti k njemu, a on me je stalno zvao, slao poruke, pratio me. Molio me da mu se vratim. Jednom me i istukao jer se nisam nekoliko dana javljala na telefon, imala sam modricu. Počeo me je ucjenjivati. Rekao je da je na ormar stavio malu kameru i snimao naše spolne odnose te je snimku s kompjutora prebacio na CD. Prijetio je da će je pokazati svima ako mu se ne vratim - rekla je pred sudskim vijećem Ksenija Šegon, tvrdeći da su te ucjene prestale kada su se ponovo počeli družiti.

Šegoni tvrde da im je oštećenik novac davao dobrovoljno i da su mu ga cijelo vrijeme namjeravali vratiti čim prodaju kuću čija je suvlasnica jedne polovine Ksenijina majka. Kako je Emanuel Šegon rekao, riječ je o kući na deset metara od mora za koju su tražili početnu cijenu od 220.000 eura, a nekretnina još nije prodana. Također, Emanuel tvrdi da je od prosinca trebao početi raditi za jednu američku kompaniju u Brazilu za 6000 dolara na mjesec pa mu ne bi bio problem plaćati tisuću eura svaki mjesec.

Umiješao se brat

Ksenija Šegon tvrdi da su problemi počeli lani u rujnu, kada se umiješao oštećenikov brat. Prema riječima supružnika, problemi su se javili jer je oštećenik trebao prodati zadnji komad zemlje kojemu je brat suvlasnik. Da ih je policiji prijavio sam oštećenik, Šegoni nisu znali.

- Da smo znali da se kuća neće prodati, ne bismo uzeli ni kune - rekao je Emanuel Šegon, tvrdeći i dalje da sav novac namjeravaju vratiti “prijatelju”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:07