UHVATILI IH NA VRIJEME

UHIĆENA JOŠ DVA PIROMANA NA ŠIBENSKOJ PODRUČJU Zatekli mladića (22) kako gorućom cigaretom pali suhu tavu, pa bježi opel Astrom

Ilustracija
 Jure Mišković / Hanza Media

Zbog sumnji da je počinio kazneno djelo dovođenje života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvo, šibenska policija pritvorila je 22-godišnjeg mladića te protiv njega podnijela kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu.

Na području Mirlović Zagore u općini Unešić, točnije kod mjesta Podumci na skretanju za zaseok Sučići, policijski službenici zatekli su 22-godišnjeg mladića kako gorućom cigaretom pali suhu travu, a s planiranom namjerom da otvorenim plamenom izazove požar. Kada je vidio policajce, mladić je sa osobnim automobilom Opel Astra šibenskim registracija pobjegao s mjesta događaja. No, nakon samo dvije minute policajci su pronašli sto metara dalje u zaustavljenom automobilu s ugašenim svjetlima. Inače, policajci su noću dežurali na ovom području zbog dojava tamošnjih stanovnika o učestalom podmetanju požara pod okriljem mraka.

Zbog istog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opasnom radnjom ili sredstvo, kninski policajci pritvorili su 28-godišnjeg mladića. Kriminalističko istragom utvrđeno je da je on u vremenu od 11. do 22. kolovoza na području grada Knina, uporabom upaljača na otvorenom prostoru u sedam navrata palio suhu travu i grmlje, s namjerom izazivanja požara. Svi ovi izazvani požari brzo su uočeni i ugašeni od vatrogasaca, pa nije bilo materijalne štete.

Inače, tijekom istrage utvrđeno je da je 28-godišnjak zbog bolesti djelomično sposoban za samostalno zbrinjavanje te će zbog toga biti podneseno posebno izviješće Državnom odvjetništvu. O svemu će biti izvještena i Centar za socijalnu skrb radi svrhovitog poduzimanja mjera obiteljsko-pravne zaštite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:30