PAO RAZBOJNIK

ULOVILI GA NAKON ČETIRI MJESECA Uhićen sredovječni pljačkaš banke koji je pucao u poslovnici PBZ-a u zagrebačkoj Ilici bez da je išta ukrao

 Ranko Šuvar / HANZA MEDIA

Četiri mjeseca nakon što je izazvao pravu paniku u poslovnici Privredne banke u Ilici kada je tijekom pljačke došlo i do pucnjave, zagrebačka policija je uz pomoć zadarskih kolega uhitila 64-godišnjeg D.B. kojeg sumnjiče za pokušaj razbojništa te za dovođenje u opasnost života i imovine.

Incident od 25. studenoga u 18.50 sati usjekao se u pamćenje 61-godišnjem zaštitaru AKD zaštite, petero zaposlenika banke i klijentu kad su se susreli oči u oči s maskiranim pljačkašem koji je u ruci mahao pištoljem te prijetio da ima bombu.

Odmah po ulasku u banku, sredovječni lopov se okomio na zaštitara kojeg je udario pištoljem te lakše ozlijedio. Potom je došlo do naguravanja njih dvojice i ispaljenja hica iz pištolja koji je zatim razbojniku ispao na pod. Na kraju je pljačkaš vičući da ima bombu, pobjegao praznih ruku na prometnu Ilicu odakle se brže-bolje izgubio u gradskoj vrevi.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, policajci su 64-godišnjeg D.B. predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:54