KOD KISTANJA

USRED MRAKA PAO LUKAVI LOVAC S MONTIRANOM BATERIJOM Policija kod Kistanja zatekla čiču (66) kako lovi divljač uporabom nedopuštenih sredstava

Ilustracija

Protiv 66-godišnjaka koji je kod Kistanja uhvaćen u lovu s baterijskom lampom montiranom na pušku, policija će podnijeti kaznena prijavu za protuzakonit lov i ribolov, doznaje se u ponedjeljak u PU šibensko-kninskoj.

Policija je dobila dojavu da lovac u subotu navečer u mjestu Zečevo kod Kistanja lovi divljač uporabom nedopuštenih pomoćnih sredstava pa je na izišla teren i oko 20,30 sati ga zatekla s lovačkom puškom na koju je bila montirana baterijska lampa.

Kako se doznaje u Lovačkom savezu Šibensko-kninske županije, lov na divljač prihvatljiv je samo tijekom dana, odnosno sat prije i sat nakon zalaska sunca, a korištenje noćnih ciljnika i improviziranih baterijskih lampi na puškama nije dopušteno. Sezona lova koja traje od 1. listopada do 15. siječnja, u punom je jeku i u tom razdoblju smije se loviti sva divljač.

Protiv 66-godišnjeg lovca policija će zbog protuzakonitog lova i ribolova podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

U policiji su izjavili kako kod lovca nisu pronašli nikakvu ulovljenu divljač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:40