ČESTI POŽARI U SPLITU

UZ LIMUZINE HRVATSKIH BOGATAŠA BDIJU ČUVARI, ZARADA: 50 EURA NA NOĆ! Zbog sve češćih paljevina među imućnijim građanima stvorila se atmosfera straha

 HANZA MEDIA

Ima li kraja uličnim noćnim paljevinama po Splitu? Gore automobili, skuteri... a policija kriminalne uratke s vatrenim potpisom uglavnom samo registrira i zbraja, piše Slobodna Dalmacija.

Počinitelji i nalogodavci mahom ostaju nepoznati i nekažnjeni, građani strahuju jer više nitko nije siguran da mu u gluho doba noći na parkiralištu pred zgradom ili obiteljskom kućom ni "krivom ni dužnom" neće planuti vozilo.

Atmosfera straha raste sa svakom novom potpalom, pa pojedini bogati Splićani, vlasnici skupocjenih limuzina i terenaca, saznali su novinari Slobodne iz pouzdanih izvora, unajmljuju "specijalce" za obranu i zaštitu.

Posebno tijekom siječnja i sada, u veljači, kada mnogi od njih, koji posjeduju i nekoliko automobila, čija se pojedinačna cijena penje i iznad 100 tisuća eura, odlaze iz Splita u europska skijališta.

Angažiraju fizički spremne noćne čuvare koji im u odsutnosti bdiju nad limuzinama dežurajući na parkiralištima, čak i pred garažama, u vlastitim automobilima. Novinari Slobodne su doznali da cijena noći dežurstva doseže i do 50 eura, pa s obzirom na nezaposlenost i male plaće, čuvare nije problem naći.

Plaća se na ruke i svi zadovoljni - gazdu će na povratku iz Madonne di Campiglio, Nassfelda, Schladminga... dočekati skupocjeni vozni park čitav i nenagoren, a čuvar će, primjerice, za jednotjedno noćno bdijenje inkasirati 350 eura, Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:15