TRAŽE GA

'UZNEMIRENI SMO, U ŠOKU...' Velika pljačka u Makarskoj: Lopov znao da je vlasnik u Njemačkoj, preko balkona upao u stan i odmaglio s milijun kuna!

Ilustracija
 CROPIX

"U Makarskoj je u razdoblju od 13. do 16. studenog nepoznati počinitelj provalio u stan, odakle je ukrao veću količinu novca." Ovako glasi štura policijska informacija iza koje se krije vrlo zanimljiva priča, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, kako se doznaje, zasad nepoznati provalnik, ili više njih, znao je da se R.M. iz Makarske nalazi u Njemačkoj, gdje je otišao njegovati teško bolesnu majku. Znao je i da se u njegovu stanu u Makarskoj nalazi sef u kojem je, po neslužbenim informacijama, bilo oko 150 tisuća eura, odnosno oko milijun kuna.

Snalažljivi lopov iskoristio je ružno vrijeme i okrilje noći te je u navedenom razdoblju susjedima uzeo drvene ljestve koje su upravo tih dana nabavili za branje maslina. Oni nisu ni znali gdje im se ljestve nalaze dok u četvrtak poslijepodne susjed nije primijetio da stoje naslonjene uz balkon.

Začuđeno se zapitao kako su ljestve tu završile, a onda je primijetio da su balkonska vrata otvorena. Nazvao je vlasnika u Njemačku i pitao ga je li ih on ostavio otvorenima, no on je u čudu kazao da nije. Tada je stvar postala sumnjiva te je pozvana policija, koja je utvrdila da je došlo do provale i krađe novca.

U splitskoj policiji nisu htjeli potvrditi o kojem se iznosu i valuti radi, kazali su da se vlasnik još nije vratio i da samo on zna što se nalazilo u sefu i što je još ukradeno iz kuće.

- Nisam vam u stanju ništa kazati, uznemireni smo i u šoku smo svi, ja sam upravo u bolnici kod majke. Nikakav komentar ne mogu dati, neka policija radi svoj posao, a ja i ne znam što se točno dogodilo dok ne dođem. Nisam htio da mi išta govore preko telefona - komentirao je za Slobodnu Dalmaciju jučer uzrujani vlasnik ukradenog novca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:30