BUKTINJA

VATROGASCI SPRIJEČILI KATASTROFU U ŠIBENSKOM REMONTNOM BRODOGRADILIŠTU Planula hala, vatra prijetila skupocjenim jahtama i nekolicini većih brodova

 
 / Šibenski.hr

Uz brojne šumske požare koje su proteklih dana pogodili šibensko područje, u subotu su vatrogasci JVP Šibenik imali pune ruke posla u gašenju vatre na gospodarskom objektu. Naime, u subotu oko 12,30 sati planulo je u krugu NCP Remontnog brodogradilišta u Mandalini, a gusti dim nadvio se nad istočnim dijelom Šibenika i prigradskim naseljem Mandalina.

Odmah po dojavi, na mjesto požara izašlo je 18 vatrogasaca JVP Šibenik i Vodice sa šest vatrogasnih vozila, te je požar stavljen pod kontrolu već oko 14 sati, doznajemo od Volimira Miloševića, zapovjednika JVP Šibenik.

- Vatra je izbila u skladišnoj prostoriji veličine 200 kvadrata u kojoj je bilo dosta plastike, boja i lakova, a dijelom je zahvatila i kontejner s ronilačkom opremom i bocama kisika za ronjenje. Brzom intervencijom naših vatrogasaca spriječeno je širenje vatre na ostale pogonske hale brodogradilišta u kojima je na remontu više većih brodova i skupocjenih jahti. Nitko od radnika u trenutku izbijanja požara nije bio u brodogradilištu pa na sreću nema ni ozlijeđenih osoba, kazao je za Jutarnji zapovjednik Volimir Milošević.

U krugu brodogradilišta, inače, nalazila su se na suhom vezu i dva broda Hrvatske ratne mornarice, a uz obalu je privezana raketna topovnjača Petar Krešimir.

Zahvaljujući brzoj i učinkovitoj intervenciji šibenskih i vodičkih vatrogasaca izbjegnuta je katastrofa, a u tijeku je policijski očevid kojim će se utvrditi uzroci izbijanja požara.

/ Šibenski.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:14