ZABIO MU NOŽ U PRSA

VEĆ TJEDAN DANA U BIJEGU Policija otvorila istragu protiv osumnjičenog za ubojstvo Ivana Mate Blaževića (23), izdan i nalog za tjeralicu

Policija izvršava očevid na mjestu gdje je osumnjičeni Nikola (24) nožem u srce smrtno ranio 23-godišnjeg mladića u Stobreču
 Mario Todorić / HANZA MEDIA

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu otvorilo je istragu protiv 24-godišnjeg Nikole G. J. koji se sumnjiči za ubojstvo Ivana Mate Blaževića (23) u Stobreču. Nikola G. J. već je tjedan dana u bijegu. Također, određen mu je istražni zatvor te je izdan i nalog za izdavanje tjeralice, prenosi Slobodna Dalmacija.

Priopćenje ŽDO-a Split prenose u cijelosti:

- Županijsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1993.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona. (18. 8. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 11. kolovoza 2017. oko 4,10 sati ispred caffe bara na području Županije splitsko-dalmatinske, neposredno nakon verbalnog sukoba s oštećenikom (1994.), nožem mu zadao ubodnu ranu lijevog prsišta odnosno tešku i po život opasnu ozljedu.

Oštećeniku je na mjestu događaja pružena hitna liječnička pomoć i prevezen je u Klinički bolnički centar Split, ali je unatoč operaciji preminuo u 4,50 sati. Okrivljenik je nakon počinjenja kaznenog djela pobjegao s mjesta događaja i još uvijek je nedostupan pravosudnim tijelima.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i postojanja opasnosti od utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (temeljem odredbe članka 123. stavak 1. točka 1., 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor temeljem navedenih zakonskih osnova.

Temeljem rješenja o provođenju istrage i rješenja o određivanju istražnog zatvora, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, sukladno odredbama članka 38. stavak 2. i članka 566. stavak 1. i 2. Zakona o kaznenom postupku, izdalo nalog za izdavanje tjeralice protiv okrivljenika. -

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:27