OKRUTNI ČIN

VELIKI STRAH PROŠIRIO SE MJESTOM KOD ZAGREBA Obitelj i susjedi u potpunom šoku nakon brutalnog razbojstva nad imućnom poduzetnicom

 Srđan Vrančić / HANZA MEDIA

Neopisiv strah i nemir zaposjeli su Klinča Sela, mjestašce udaljeno 20-ak kilometara od Zagreba, kada se u nedjelju pročula vijest o brutalnom razbojništvu uz prijetnju pištoljem i nožem nad lokalnom poduzetnicom Marijom Matulin (60).

Nepoznati lopov s fantomkom na glavi oko 8.30 sati okomio se na poduzetnicu u njezinu domu, a nakon što ju je i više puta udario, ukrao joj je mobitel, malo manje od 50 tisuća kuna gotovine i ključeve njezina automobila kojim se iz dvorišta brzinski odvezao u nepoznato. Za samo par minuta poduzetnica se uspjela pribrati od šoka te je pozvala policiju koja je pristigla na mjesto događaja, no kradljivca, koji je Mariju Matulin oštetio ukupno za nešto više od 150 tisuća kuna, više nije bilo u selu.

Prijetio smrću

Kako doznajemo, tijekom razbojništva u nedjeljno jutro razbojnik je prestravljenoj ženi prijetio smrću te mahao oružjem i nožem. Ne bi li je uvjerio u ozbiljnost svojih namjera, nanio joj je i ozljede. Potom je sjeo u njezinu Opel Astru Innovation zagrebačkih oznaka i pobjegao.

Obitelj Matulin ne može se oporaviti od šoka. Jedan od dvojice poduzetničinih sinova o samom slučaju ne želi govoriti jer polažu nade u policiju da će brzo otkriti počinitelja.

- Ništa vam ne mogu reći i molim vas da to shvatite. Majka je, srećom, dobro, koliko nakon svega može biti. Lakše je ozlijeđena i nakon pregleda u bolnici puštena kući, ali je sada na drugoj lokaciji. U sve nas se uvukao strah. Nikad nam se ništa slično nije dogodilo ranije niti je majka primala ikakve prijetnje ili, pak, sumnjive pozive da se išta moglo naslutiti - rekao je kratko za Jutarnji list jedan od sinova opljačkane poduzetnice.

Pozvonio na vrata

Policija je cijelu nedjelju provodila očevid u kući te su izuzeli i sve tragove koje je lopov eventualno ostavio na poprištu događaja. S obzirom na to da je slučaj okarakteriziran kao razbojništvo, a ne provalnička krađa, pretpostavlja se da je kršitelj zakona pozvonio na vrata koja mu je Marija Matulin otvorila i koju je zatim ugurao u kuću te temeljito ispreturao dom u potrazi za vrijednostima.

Istražiteljima će itekako u rješavanju slučaja pomoći i snimke nadzornih kamera oko same kuće, kao i drugi videonadzori na okolnim objektima kako bi se rekonstruirao tijek bijega. Susjedi su bez riječi. Iako su mnogi bili u svojim kućama, zapomaganje nisu čuli nego su tek kad je došla policija shvatili da “se dogodilo neko zlo”.

- Nije nam jasno kako policija nije uspjela zaustaviti automobil jer nije mogao daleko pobjeći. Blizu je autocesta, a moglo ga se locirati gdje je skrenuo uzduž cijele Karlovačke prema Desincu, a onda i na drugu stranu po Zagrebačkoj prema Lučkom jer su kamere posvuda na kućama, kafićima i restoranima. Marija je vrijedna žena, kao i njezini sinovi. Imaju firme za građevinski materijal i trgovinu građevinskom robom u dvorištu - kaže jedna od stanovnica Klinča Sela te podsjeća da od Božića primjećuje ista vozila kako se “vozikaju po Karlovačkoj gore-dolje, i to vrlo usporeno”.

Imao i pomagača

Je li u pitanju automobil kojim je nepoznati razbojnik bio u izvidnici nakon koje se okuražio odraditi razbojništvo u kući obitelji Matulin, pokazat će istraga. Također ostaje nepoznanica i je li drski fantom imao pomagača koji ga je dovezao do poduzetničine kuće ili je u cijeloj lopovskoj akciji razbojnik bio sam svoj šef.

Traže pješaka koji je vidio napadača

Tijekom pregleda snimki nadzornih kamera policija je utvrdila kako je razbojnik prilikom napuštanja dvorišta Matulinovih u 8.30 sati, dok su se otvarala dvorišna metalna ulazna vrata, na trenutak izašao iz vozila. U tom je trenutku nogostupom prošao pješak koji je razbojnika vidio i koji nije mogao posumnjati da je riječ o lopovu s obzirom na to da je fantomku već bio skinuo s glave. Stoga policija moli spomenutog pješaka da se javi u PP Jastrebarsko i pomogne u otkrivanju razbojnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 22:09