OVRHA DJETETA?

VIDEO, FOTO: OBITELJSKA DRAMA U DUBROVNIKU Mališana sud pokušava uzeti ocu, on vrišti: 'Dat će me nekome kome ja ne želim...'

 FOTO: Dubrovački dnevnik

Ovrha nad malodobnim djetetom, dječakom koji živi s ocem kojemu je sud dodijelio skrbništvo, trebala je biti provedena danas, no odgođena je te je određen drugi termin. Prema pravomoćnoj presudi, dijete je trebalo biti predano majci koja ga prema riječima obitelji nije vidjela pet godina, niti je o njemu skrbila, piše Dubrovački vjesnik.

Zbog kaznenog djela povrede prava djeteta otac dječaka jučer je uhićen te zadržan u policiji, saznaje Dubrovački dnevnik. Na temelju rješenja Suda policija je asistirala nemilom događaju, a sudski ovrhovoditelj trebao je provesti pravomoćnu presudu. Inače, ovo je bio već šesti pokušaj ovrhe.

Fotogalerija: Neuspjela ovrha djeteta

Protekle godine otac je tvrdio da je dijete bilo vidno uznemireno nakon pokušaja uspostavljanja kontakta između djeteta i majke od strane djelatnika Centra za socijalnu skrb i policije.

- Dat će me nekome kome ja ne želim! Ne želim mami nikad! Gubite se od mene! - čulo se danas iz obiteljske kuće tijekom dramatičnog postupka što govori u prilog tezi obitelji i oca da dijete ne želi živjeti s majkom.

Općinski sud u Dubrovniku je u kolovozu 2010. godine dodijelio dijete na privremenu skrb ocu do okončanja parnice, dok je Županijski sud sljedeće godine dijete dodijelio majci. Riječ je o devetogodišnjaku koji je odličan učenik, dok je otac radio kao prometni policajac koji je sada umirovljen. Dubrovački dnevnik također doznaje kako je pokrenut postupak i traži se izuzeće Centra za socijalnu skrb u Dubrovniku, zbog niza propusta.

Iako se majka nije još oglasila, pa u ovom času nisu poznati svi detalji ove mučne drame, pitamo: postoji li drugi način, manje traumatičan za to dijete, a ne tek... ovrha djeteta?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:56