ŠTO SE DOGAĐA?

VIDEO FOTO Zagreb: Opet pala staklena stijena s Hoto nebodera u Savskoj, ozlijeđen zaštitar!

Zagreb, 290612.Na Hoto Busines Tower-u, u Savskoj 32, doslo je do puknuca vanjskog stakla, koje je palo po plocniku, te je lakse ozlijedilo djelatnika zastitarske tvrtke, kojemu je hitna pomoc na mjestu dogadjaja sanirala ozljedu glave.Na fotografiji: Ozlijedjeni zastitar.Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
 Admir Buljubašić / CROPIX

ZAGREB - Staklena stijena veličine 2 X 1, 5 metar teška gotovo 200 kila pala je danas oko 13.30 sati s visine od 30 metara, točnije sa 7. kata zgrade T-HT-a u Savskoj ulici u Zagrebu, no na sreću stijena nije nikoga teže ozlijedila. Zaštitar koji se našao na mjestu pada zadobio je ogrebotine po glavi dok je njegov kolega zbog istih prevezen u bolnicu. Stijena je oštetila automobil koji je bio parkiran ispred samog ulaza u zgradu, tragediju su spriječile drvene grede koje su postavljene ispred T-HT-a zbog sanacije već otpale stijene.

Podsjetimo, prije nepunih mjesec dana, 7. lipnja s 60 metara visine s Hoto Buisness Towera u Savskoj cesti pala je staklena stijena veličine dva i pol metra kvadratna . Ispred zgrade nije bilo prolaznika jer je taj dan bio neradan.

Baš kao i ranije u lipnju, odmah nakon pada stakla na teren su izašli policajci, vatrogasci i radnici Zagrebačkih cesta. Policija je odmah ogradila Hoto toranj, te zaustavila promet u oba smjera. Vatrogasci su se pobrinuli očistiti ostali dio stakla koji je ostao na zgradi, a promet kroz Savsku ulicu pušten je teko oko 16 sati kada je bilo sigurno da opsanost više ne prijeti.

Ispred T-HT-a zatekli smo Stjepana Svedrovića, vlasnika automobila na kojeg se urušila staklena stijena. I automobil su od potpune devastacije spasile drvene grede. Crni Mercedes bio je posut staklom, a vlasnik ga je čistio prije nego što se priključio prometu.

- Policija je napravila zapisnik, utvrđena je šteta na krovu, prednjem staklu i retrovizorima, a savjetovali su me da potpuno očistim auto kako komadići stakla nebi nekoga ozlijedili - kaže Svedrović koji je automobil ispred zgrade parkirao na 10 minuta jer je poslom morao otići u T-Com.

Sanaciju pale staklene stijene promatrali su i susjedi zgrade u Savskoj 34. Zabrinuti su za svoju sigurnost i više se ne usude prolazitipokraj zgrade T-HT-a.

- Mi odavno ne prolazimo pored zgrade. Sreća je što je prošli put bio neradan dan, a jučer su pomogle drvene grede. Da nije bilo njih jer su tek neki dan sanirali već palu staklenu stijenu, zaštitar bi prošao mnogo gore - kaže nam susjed.

I prolaznici su bili šokirni prizorom. Zbog krhotina stakla morali su prolaziti iza zgrade, što će, kažu zabrinuto od sada raditi uvijek.

- Jednom je možda bila slučajnost, no ovaj put vidimo da je zgrada zaista opasna - govori jedna od prolaznica koja je odmah nakon pogleda na zgradu zvala prijatelje da ih obavijesti o nesreći.

- Šokirani smo zbog ponovnog pada stakla sa zgrade u Savskoj u kojoj smo u dugoročnom zakupu. Nakon zadnjeg incidenta zatražili smo od vlasnika zgrade da poduzme apsolutno sve mjere kako bi zaštitili prolaznike i naše zaposlenike, no unatoč tome suočeni smo s još jednim incidentom. Duboko smo stoga zabrinuti za sigurnost te ozbiljno razmatramo sve mogućnosti za kompaniju - kaže Maja Weber, glasnogovornica Hrvatskog Telekoma.

Hoto Buisness Tower drugi je građevinski pothvat Tome Horvatinčića nakon izgradnje Castellum centra u Hebrangovoj ulici. Poslovni toranj u Savskoj ulici otvoren je 2004. godine, a godinu dana kasnije Tomo Horvatinčić svoj je poslovni udjel prodao Hypo Alpe-Adria Imobillien.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:32