VELIKI POŽAR

VIDEO, FOTO: PLANUO STUDENTSKI DOM U CVJETNOM NASELJU Zapalila se čajna kuhinja u četvrtom paviljonu, izgorjelo 10-ak soba, najmanje troje ozlijeđenih

 Ivan Katić / Hanza Media, Davor Rendulić / Hanza Media

Nešto iza 15 sati zagrebačkim vatrogascima odaslan je dramatičan poziv u pomoć da gori jedna od zgrada u sklopu Studentskog doma Cvjetno naselje u Zagrebu.

Čim je manji dio studenata vidio zgradu u plamenu, ubrzo je naložena evakuacija.

Na mjesto požara odmah je upućeno osam vatrogasnih vozila s 26 vatrogasaca, doznaje se u Operativnom dežurstvu javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

Oblak gustog crnog dima nadvio se nad Studentskim domom, koji su studenti, iz sigurnosnih razloga, morali napustiti.

Borbu s vatrom gasiteljima otežavao je snažan vjetar, koji je razbuktavao vatru, no gasitelji su je ipak uspjeli obuzdati.

Student Antun Perović (20) smješten je u sobi pored kuhinje u kojoj je izbio požar.

- Netko je viknuo da brzo istrčimo van iz paviljona i brzo sam zgrabio laptop, mobitel i novčanik. Tada mi soba još nije gorjela, no čini mi se da je vatra zapalila i moju sobu. Noćas planiram spavati u učionici - rekao je vidno šokirani Antun.

Čajna kuhinja

Ravnatelj Studentskog centra Mirko Bošnjak potvrdio nam je kako je do požara došlo u čajnoj kuhinji, iz koje se proširio na 12 soba. Dva su studenta lakše ozlijeđena. Jedan se, kaže, porezao na podlaktici dok je pokušavao gasiti požar i on je hospitaliziran, dok se drugi nagutao dima. Svi studenti su odmah evakuirani iz paviljona, u kojem inače živi 259 stanara.

- Trenutno procjenjujemo funkcionalnost cijelog objekta. Ako se procijeni kako nije sigurno da studenti spavaju u njemu večeras, tada ćemo pronaći alternativno rješenje. No, sigurno je kako ćemo svima pronaći smještaj, dakle, roditelji se ne trebaju brinuti - kaže Bošnjak.

Smještaj

Dodaje kako će se dio studenata smjestiti unutar sustava, odnosno, u prazne sobe u studentskim domovima koje su namijenjene studentima koji su na međunarodnoj razmjeni. Ako bude potrebno evakuirati cijeli paviljon, očekuje pomoć Grada Zagreba. - Očekujemo da nam pomognu i s prijevozom na lokacije, kao i sa samim smještajem. No, studenti se ne trebaju brinuti oko toga gdje će spavati, jer ćemo naći mjesto za sve njih - poručio je Bošnjak.

Amputacija

Prema neslužbenim informacijama, ozlijeđena je i jedna gospođa koja se našla u mrtvom kutu vozaču jednog od vatrogasnih vozila. Prešao joj je preko noge, nakon čega su njegovi kolege počeli vikati da odmah stane kako je ne bi dodatno ozlijedio. Kako doznajemo, gospođa ima otvoreni prijelom i brzo je prebačena u KB Sestre milosrdnice u kojoj se doznaje da bi ženi noga mogla biti amputirana.

Iz Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama izvijestili su da su ukupno ozlijeđene tri osobe kojima je pružena hitna medicinska pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:32