VATROGASCI I STANARI U AKCIJI

VIDEO: POŽAR ZAHVATIO ZAGREBAČKU STAMBENU ZGRADU S DVA RESTORANA Zapalila se čađa u dimnjacima, stanari sumnjaju da nisu dobro održavani

 
 Čitateljica

Požar je u subotu oko 9.30 sati zahvatio dio stambene zgrade u Stupničkoj ulici u Zagrebu, no vatrogasci su na vrijeme spriječili daljnje širenje, pa su izgorjela samo dva aluminijska dimnjaka i dio krova od šindre. Vatra je izbila nakon što se zapalila čađa u dimnjacima restorana Madera i Primošten koji se nalaze u zgradi. Iako su, kako doznajemo, dimnjaci redovno servisirani, ipak se nakupila veća količina čađe.

Prva je gašenju požara priskočila stanarka Nena Hak, koja je uz pomoć susjeda razvukla crijevo iz kupaonice i vodom hladila dimnjake kako se od visoke temperature ne bi zapalio obližnji pleksiglas, jer bi u tom slučaju došlo do snažnog razbuktavanja požara. Ogorčena je što se uopće u stambenoj zgradi nalaze dva restorana, iz kojih se, kako kaže, svako malo osjeća smrad.

- Ti restorani imaju dimnjake na zadnjem, 7. katu zgrade, koji su se zapalili, a vatra se samo srećom i brzom intervencijom nas stanara i vatrogasaca nije proširila na ostatak zgrade. Vlasnici lokala nisu htjeli davati izjave, ali ja smatram da njihovi dimnjaci nisu dobro i redovno održavani. Kažu kako su čišćeni, ali pitanje je da li je posao kvalitetno odrađen. Strašno je da se zbog štednje u opasnost dovode ljudski životi, a nije u redu niti da se ti restorani uopće nalaze ovdje, jer je zgrada projektirana isključivo kao stambena - tvrdi stanarka Nena Hak.

Iz Javne vatrogasne postrojbe Zagreb kažu kako je požar saniran nakon sat vremena, te da je planulo u ventilacijskom sustavu.

Na teren su izašla četiri vatrogasna vozila te policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:34