VELIKA PREVARA

Vikala je da je pokradena, a jedino je ona mogla do sefa

 Tomislav Krišto / CROPIX

Svjedočenjem poduzetnika Igora Žune i automehaničara B. Ž. na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje fizijatrici iz Klinike za traumatologiju dr. Ivi Popović (37), optuženoj da je prevarila 31 osobu od koje je posudila 20 milijuna kuna i za sebe zadržala 9,4 milijuna.

Posudba

- Poslovni partner me zamolio da njegovoj susjedi liječnici kratkoročno posudim novac. Iva me nazvala i rekla da otvara polikliniku koja nije u sustavu PDV-a i da je uplate potrebno vršiti preko žiroračuna. Iz današnje perspektive teško mi je to rekonstruirati jer je nesuvislo. Dao sam joj pozajmicu koju mi je vratila nakon par dana i ubrzo je tražila novu rekavši da će me nagraditi. Uslijedila su druženja... spomenula je nasljedstvo Žarka Kraljevića i oročenu štednju u Austriji.

Zbog njezina životnog stila, vješte manipulacije osjećajima i koketiranja nisam posumnjao na potkradanje. Preko firme TD Princo posudio sam joj 160.000 kuna da bi, umjesto povrata, inscenirala iznude, otmice... a krivnju je svalila i na bankaricu - opisuje Igor Žuna, kojem se doktorica požalila da je u “strahu i da je prate ljudi, koje su angažirali njezini bivši odvjetnici, a koje je optužila za pljačku sefa”.

- Izlike su se zaredale. Zbog straha me zamolila da je otpratim do banke. Otišla je u prostoriju sa sefovima i vratila se s praznom kazetom navodeći da je pokradena. A pokazalo se da je jedino ona ulazila u sef. Onda je jednom isfingirala srčani udar, nakon čega je prikazala da sam je ja na silu uvukao u banku. Gluposti! A kad me 4. listopada zamolila da se nađem s njom i bankaricom, uhitili su me policajci. Rekla im je da ću doći naoružan - prisjetio se još Žuna koji je “s doktoricom izgradio prisan odnos, stupanj niže od intimnoga”.

Obećanja

Drugi svjedok, kojem Iva Popović duguje 210.200 kuna i 61.000 eura, emotivno je objašnjavao sutkinji situaciju.

- Doktorica je sjedila na kavi s poznanicom te je čula da mi je otac teško bolestan. Predložila je da pomogne u ubrzanju pretraga. Iva mi je spomenula nasljedstvo i otvaranje poliklinike te predložila posudbu novca uz 15 posto kamate. Pomogla je meni pa nisam vidio motiv da ne pomognem i ja njoj.

Novac je vraćala i posuđivala. Rekla je da je svi napadaju pa sam joj dao sprej suzavac. Kad sam tražio svoj novac, ona je samo govorila ‘Bit će provizija, bit će’. U rujnu je moja supruga dobila pismo u kojem je pisalo da je Iva moja ljubavnica a Snježana bivša. To je uzrokovalo nesuglasice... Supruga mi je dobila inciziju i dijagnosticiran joj je rak dojke - kroz suze je objasnio svoju agoniju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 09:08