LUKSUZ KOŠTA

'ZABORAVILI' PLATITI OPREMANJE RESORTA Zbog prevare od pola milijuna kuna, policija prijavila vlasnike Hideout festivala i suorganizatore Ultre!

Ilustracija
 Davor Pongracic / CROPIX

Zbog prevara u gospodarskom poslovanju, zadarska policija podigla je kaznene prijave protiv dvojice Britanaca, D.A.B.(36) i S.A. (47), Slovenca H.B. (47) i te Hrvata I.R. (46) koje se sumnjičili da su za pola milijuna kuna oštetili jednu tvrtku iz Murvice kraj Zadra.

Kako neslužbeno doznaje Zadarski.hr, riječ je o britanskim investitorima, inače i vlasnicima poznatog Hideout festivala koji su nedavno dobili dugogodišnju koncesiju na otok Obonjan, nekadašnji Otok mladosti koji je pretvoren u luksuzni resort za engleske partijanere i njihovim poslovnim partnerima iz Slovenije i Hrvatske, koji su inače poznati i kao suorganizatori splitske Ultre.

Kako se doznaje u PU Zadarskoj, oni su kao odgovorne osobe trgovačkog društva sa sjedištem na šibenskom području, od trgovačkog društva iz Zadra, tijekom prošle godine, naručili i primili razno ukrasno i drugo bilje i voće, u vrijednosti od oko 500. 000 kuna, koje na kraju nisu platili. Tim biljem i voćem uređivali su luksuzn resort Obonjan Rivijera gdje su, kako su nedavno najavili, dosad utrošili točno 12 milijuna eura, dok će u prve tri godine uložiti ukupno čak oko 20 milijuna eura. No, pri tome su zaboravli platiti račun tvrtki iz Murvice.

Zbog toga se, nakon dovršenog istraživanja protiv svih Državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:21