TRAŽI IZUZEĆE

ŽALOSNI SVODNIK 20 MINUTA IZLAGAO ŠTO MU SMETA 'Ne želim suca koji mi je mamu izbacio sa suda!'

 Ranko Šuvar / CROPIX

Tražim vaše izuzeće! - rekao je na početku ponovljenog suđenja višestruko kažnjavani svodnik Tomislav Brnjas sucu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Nenadu Lukiću, čije je izuzeće već jednom tražio.

Punih 20 minuta Brnjas je čitao s papira sve ono što mu smeta, a sve je to napisao rukom proteklih tjedana u ćeliji u Lepoglavi, gdje služi zatvorsku kaznu.

- Tražim izuzeće raspravnog suca jer je moju majku Ljiljanu Brnjas 3. svibnja isključio s rasprave i pritom dao neutemeljeno, nejasno i neosnovano obrazloženje. Pravosudne policajce na ulasku u zgradu suda uputio je da mojoj majci bez ikakva povoda onemoguće ulazak. Takva praksa kod tog je suca ustaljena, a što je vidljivo iz rješenja drugostupanjske presude kojom je ukinuta prvostupanjska odluka. Grubo mi je povrijeđeno pravo na pravično suđenje.

Prema članku 390. Zakona o kaznenom postupku proizlazi da odluku o isključenju javnosti donosi vijeće u rješenju koje se javno objavljuje i na nju ima pravo žalbe, no ovdje je sve sudac proveo samovoljno, a ne prema Zakonu - dio je Brnjasove "lekcije" koju je pročitao u dahu pritom braneći aktivnosti svoje majke koja, na ročištima kad dođe, raznim žalbama i uplitanjima u riječ, svjesno minira i odugovlači sudski postupak.

Inače, prvostupanjskom presudom Brnjas je osuđen na godinu i 10 mjeseci zatvora zbog prijetnji bivšoj partnerici Mirjani Kolman, s kojom ima dijete i koja je na ročište dovedena iz pritvora te još jednoj ženi s kojom je "surađivao". Kao podrška u sudnicu mu redovito dođe i supruga Ramajana zvana Bubica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:50